Přesně za dva měsíce se do našich kin doplaví pokračování Odvážné Vaiany (Moana 2), ve kterém na titulní odvážnou mořeplavkyni (Auli'i Cravalho) čeká zbrusu nové dobrodružství. Další plnohodnotný oficiální trailer sice ještě na světě nemáme, ale Disney vydal alespoň minutovou upoutávku, která nám ukáže několik nových scén. Podívat se na ni můžete výše.

Animace je opět jaksepatří okouzlující, samozřejmě nebude chybět ani humor, roztomilá zvířátka a nějaká ty pěvecká čísla, přičemž na jedno z nich už ostatně láká nejnovější upoutávka. Připomeneme, že druhý díl měl být původně seriálem, ale generálního ředitele Boba Igera natolik uchvátily jeho ukázky, že ho nechal předělat na celovečerní podívanou.

Co se příběhu týče, Vaiana se bude muset s několika dalšími mořeplavci vypravit na daleká moře Oceánie poté, co uslyší nečekané volání od svých předků. Vyplouvá proto do nebezpečných a dávno ztracených vod, kde na ni čeká dobrodružství, které se nepodobá ničemu, čemu kdy čelila. Aby dosáhla svého cíle, tak bude muset opět spoji síly i se starým dobrým polobohem Mauim (Dwayne Johnson).

O scénář a režii druhého dílu se tentokrát postaral David G. Derrick Jr., který v minulosti pracoval na tvorbě příběhů k animákům jako Jak vycvičit draka (2010), Raya a drak (2021) a Divnosvět (2022), byl i součástí týmu, který pracoval na první Vaianě. Snímek tak bude jeho celovečerním režijním debutem.

A ano, samozřejmě můžeme počítat i s hraným remakem, který už rozšiřuje obsazení.

Druhý animovaný díl do našich kin dorazí 27. 11. 2024.