V průběhu let se různé verze Jamese Bonda chlubily ve svých filmech nejrůznějšími vychytávkami. Ale jednou z těch nejvíce ikonických je bezesporu parádní autíčko 1963 Aston Martin DB5, které se poprvé objevilo ve filmu Goldfinger se Seanem Connerym. Od té doby byl model spojován právě se slavnou filmovou sérií o agentovi 007. Auto bylo původně uloženo na letišti Boca Raton na Floridě. A to v opravdu důkladně zajištěném hangáru. Nicméně se ukázalo, že ona zajištění nakonec nejsou dokonalá. V létě roku 1997 se do hangáru vloupali neznámí zloději, kterým se podařilo legendární auto ukrást a zcela s ním zmizet. Jediné stopy, které po sobě zloději údajně zanechali, byly čmouhy pneumatik, díky kterým vyšetřovatelé usoudili, že auto odtáhlo nějaké jiné vozidlo. Další stopy zas indikovaly to, že auto bylo naloženo do určitého letadla, které ho následně přemístilo na neznámou lokaci. 

V průběhu času se tak začaly tvořit teorie o tom, co se s autem vlastně stalo. Někteří si mysleli, že je ještě stále někde ve Spojených státech, další se zas domnívali, že bylo přesunuto kamsi mimo kontinent. Když ale skočíme zpět do současnosti, tak se zdá, že tato mystérie byla konečně rozlousknuta. Vyšetřovatelé totiž oznámili, že auto bylo objeveno v nejmenované lokalitě na Blízkém východě. Auto se podařilo najít soukromé organizaci Art Recovery Group, které si již v minulosti podařilo najít celou řadu ztracených a odcizených předmětů. Jak se ale speciální filmové auto v hodnotě 25 milionů dolarů dostalo tak daleko od Spojených států, je stále tajemstvím. Christopher Marinello, šéf výše zmíněné organizace, však věří tomu, že auto bude v brzké době navráceno zpět, přičemž následně budou moci vyjít ven s více podrobnostmi. 

Podle společnosti momentální vlastník auta údajně neví, že se jedná o odcizený předmět. Proto mu dávají čas na to, aby mohl auto společnosti vydat dobrovolně. Původním majitelem byl americký businessman Anthony Pugliese, který byl zároveň i nadšeným sběratelem aut. Bondovský Aston Martin získal v roce 1986, kdy ho v aukci odkoupil za 275 tisíc dolarů. Jedna teorie je dokonce i o tom, že krádež naplánoval on sám, aby mohl vyždímat peníze z pojišťovny. Pugliese však tyto teorie pokládal za směšné, protože kdyby chtěl z auta vytřískat více peněz, tak by ho zkrátka prodal. Na další informace o nalezené Bondově káře si budeme muset počkat.