K MCU se v roce 2025 připojí Fantastická čtyřka, o jejímž obsazení už dlouho koluje mnoho drbů. Mnozí fanoušci proto (ne)trpělivě čekají na chvíli, kdy Marvel konečně přijde s nějakými definitivními odpověďmi o tom, koho vlastně v připravovaném filmu uvidíme.

Jak už dlouho víme, chystaný snímek natočí filmař Matt Shakman, který kvůli tomu dal sbohem Star Treku 4, jenž měl původně zrežírovat. Ten nedávno poskytl rozhovor serveru Collider, během kterého odhalil poměrně zajímavé informace. V první řadě už se evidentně ví, kdy by mělo natáčení MCU rebootu Fantastické čtyřky začít, podle Shakmana by to mělo být už někdy během jara příštího roku v Londýně. 

Přišla samozřejmě řeč i na obsazení, což je momentálně asi tím největším otazníkem, jenž nad filmem visí. Shakman prohlásil, že kvůli momentální stávce herců toho příliš říct nemůže. Doufá ale, že stávkující organizace SAG-AFTRA brzy dospěje k uspokojivé dohodě, aby mohla stávka co nejdříve skončit. Poté slov režiséra to každopádně vypadá, že již mají připravený jakýsi plán, jenž se týká oznámení o obsazení filmu. Jakmile bude stávka oficiálně u konce, krátce poté bychom se tudíž mohli konečně dozvědět, kdo vlastně bude jednotlivé členy hrát.

Shakman moc dobře ví, že na toto oznámení čekají miliony fanoušků, přičemž se moc těší, až se o to s nimi bude moci podělit, ale momentálně to kvůli stávce zkrátka není možné. Scenáristé si už každopádně lepší podmínky úspěšně vybojovali, nyní celý filmový svět čeká na to, až se podobně zadaří i hercům.

Ještě připomeneme drby z posledních měsíců od insidera Jeffa Sneidera, které se obsazení týkají. Kolem role Reeda Richardse (Mr. Fantastic) kroužil Adam Driver (Poslední souboj) a Matt Smith (Rod Draka), ani jeden však vůdce Fantastické čtyřky podle všeho neztvární.

Sue Storm (The Invisible Woman) by si mohla zahrát Vanessa Kirby (Mission: Impossible Odplata - První část) a Johnnyho Storma (The Human Torch) zas Joseph Quinn (Stranger Things).

Ben Grimm (The Thing) zatím podle všeho obsazen nebyl. 

Jak již bylo řečeno, režie se ujme výše zmíněný Matt Shakman, který natočil také všechny epizody seriálu WandaVision (2021).

Scénář si vzal na starost Josh Friedman (Terminátor: Temný osud), jenž nahradil scenáristy Jeffa Kaplana a Iana Springera.

Oficiální premiéra je stanovená na 1. 5. 2025.