Snímek Tron: Ares bude další filmovou podívanou, která naváže na slavnou sci-fi klasiku Tron (1982) od Stevena Lisbergera. A nedávno jsme se dozvěděli, že k projektu se připojily další dvě hvězdné tváře. Jak už víme, hlavního protagonistu by si měl ve snímku zahrát Jared Leto (Requiem za sen, Morbius), přičemž primárního záporáka má zas podle všeho ztvárnit Evan Peters (Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera). Nyní se k oběma hercům připojili ještě dvě dámy, jmenovitě Jodie Turner-Smith a Greta Lee.

Jodie Turner-Smith si zahrála například v akčňáku Tom Clancy: Bez výčitek (2021) a mysteriózní komedii Bílý šum (2022), z drtivé části negativní pozornost na sebe ale upoutala působením v seriálů Anne Boleyn (2021), kde si zahrála druhou manželku anglického krále Jindřicha VIII.

Greta Lee zas propůjčila svůj hlas holografické Lyle v obou dvou dílech veleúspěšného animovaného Spider-Mana, tedy v snímcích Paralelní světy (2018) a letošní Napříč paralelními světy. Nedávno se také objevila v romantickém dramatu studia A24 jménem Minulé životy.   

Greta Lee by měla ve snímku ztvárnit jakousi programátorku videoher a ředitelku technologické společnosti, která však bude muset pláchnout, aby mohla zachránit technologii, jež by mohla změnit celý svět. Koho si ale zahraje Jodie Turner-Smith, je zatím ve hvězdách.

Jak již bylo řečeno, Leto by se měl ve filmu chopit hlavní role. Zahrát si má titulního Area, jenž by měl být ztělesněním jednoho ze sebeuvědomělých programů, které začnou přecházet do fyzického světa. To s sebou ale samozřejmě přinese celou řadu problémů. Natáčení by mělo odstartovat v kanadském Vancouveru někdy během příštího měsíce, tudíž se zdá, že stávka scenáristů hlavní část produkce neovlivní. 

Chystaný třetí díl by měl zrežírovat norský filmař Joachim Rønning, který natočil filmy jako Kon-Tiki (2012), Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) a Zloba: Královna všeho zlého (2019). Scénář si zas vzali na starost Jesse Wigutow (Tak to chodí) a Jack Thorne (Enola Holmesová).

Zatím není známo, kdy přesně se snímek v kinech objeví, ale pokud by vše šlo dobře, mohlo by to být už v roce 2024.