Za rok se k nám dovalí nová filmová adaptace románu Běh o život (The Running Man), který pod pseudonymem Richard Bachman napsal legendární Stephen King. Nedávno jsme se dozvěděli oficiální datum premiéry, nyní se nám začíná hezky rozrůstat obsazení. K filmu se tak připojili herci jako Karl Glusman (Občanská válka), Katy O’Brian (Zatracená krvavá láska) a Daniel Ezra (Fotbalový talent).

Největší hereckou posilou by se ale měl stát charismatický Josh Brolin (Duna: Část druhá), který by si v chystaném filmu měl zahrát šéfa násilné show, jenž bude jedním ze záporáků. Oficiálně ještě herec na palubě není, ale server Deadline hlásí, že Brolin se už nachází ve finálních fázích jednání s představiteli studia Paramount Pictures, tudíž už velice brzy by měl podepsat smlouvu. Posila by to každopádně byla skvělá. 

Klasicky připomeneme, že děj filmu se bude odehrávat v temném industriálním světě blízké budoucnosti roku 2025, který se již v lecčem podobá totalitě. Zábavu pro masy poskytuje jediný televizní kanál, který vysílá násilné a zvrácené soutěže, přičemž tou nejpopulárnější a nejdrsnější ze všech je Běh o život.

Do té se zapojí zoufalý Ben Richards (Glen Powell), jehož dcera je vážně nemocná a žena se musela kvůli finanční tísni uchýlit k prostituci. Osmadvacetiletý Ben je proto následně vypuštěn do ulic Ameriky jako lovná zvěř, kterou po 12 hodinách začnou pronásledovat profesionální lovci.

Režii si vezme pod palec Edgar Wright, tvůrce geniální Cornetto trilogie (Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení, U Konce světa) a snímků jako jako Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) a Baby Driver (2017). Na scénáři spolu s ním pracoval Michael Bacall.

Film dorazí do kin 21. 11. 2025