Na začátku tohoto roku představil James Gunn plán pro znovuzrození filmového vesmíru postav z DC Comics. Fanoušci byli v očekávání, jestli nějaké další informace nepřinese James Gunn na letošním Comic-Conu v San Diegu. Na tuto otázku režisér a scénárista odpověděl, že se letos do San Diega nechystá, a že se pravděpodobně na této akci objeví až příští rok. Což nejspíše znamená, že z nového DC universa nové informace nedostaneme.

To vše se dozvídáme v době, kdy to vypadá, že všichni velcí hráči budou na Comic-Conu chybět. James Gunn a jeho DCU se přidává k Netflixu, Marvelu, Sony, HBO či Universalu, kteří již dali vědět, že jejich tradiční velké panely se letos konat nebudou, a to z důvodů stále probíhající stávky scénáristů a blížící se možné stávky herců. 

Letos nás však od DC čekají ještě dva velké filmy, a to srpnový Blue Beetle a prosincové pokračování Aquamana, které finálně ukončí starou etapu filmového DC. Z těchto dvou očekávaných filmů bychom se přeci jen mohli dočkat nějakých nových záběrů na Comic-Conu, byť ani to zatím nebylo oficiálně potvrzené.

I přes absenci na Comic-Conu má James Gunn za sebou silný rok. Nejprve odhalil první fázi nové éry s názvem Bohové a monstra, kdy první live action vlaštovkou by měl být Superman, který nedávno dostal herecké obsazení prvních protagonistů. Supermana si nově zahraje David Corenswet a na roli jeho družky Lois Lane byla obsazena Rachel Brosnahan.

O Supermanovi již víme, že se nebude jednat o origin story, což je příjemné překvapení. Kromě dalších animovaných či hraných seriálů netrpělivě očekáváme i na obsazení například nového Batmana nebo na potvrzení spekulací, že Jason Momoa opustí roli Aquamana a zhostí se role Loba. Ale to se nejspíše letos ještě nestane.

DC kromě Gunna, ale i tak představí na Comic-Conu několik panelů. Týkat se budou především komiksů, ale těšit se můžeme i na panel ohledně animovaného filmu Justice League: Warworld. Vlastní panel dostane i populární animovaný seriál Harley Quinn, který již za pár dní uvede svou čtvrtou řadu.