Někdy v následujících měsících by se na Disney+ měla objevit irská minisérie jménem Obituary (Nekrolog), černá komedie, ve které se jedna novinářka uchýlí k obzvlášť extrémním metodám. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Hlavní hrdinkou příběhu se stává mladá žena jménem Elvira Clancy (Siobhán Cullen), sympatická novinářka, která píše nekrology pro místní maloměstské noviny. Firma, ve které pracuje, se však evidentně začne potýkat s určitými finančními problémy. Elvira tak dostane vždy zaplaceno jen tehdy, pokud dodá nějaký nekrolog. V městečku Killraven, v němž se nachází asi 5 tisíc lidí, se ale příliš neumírá, což je pro Elviru tudíž docela velký problém.

Co kdyby si ale trochu dopomohla? Řekněme třeba vraždou? Inu, pak by mohla vesele psát nekrology, za které dostane zaplaceno, ne? Elvira proto následně začne zabíjet ty nejméně příjemné obyvatele městečka. Vždy si ale dává záležet na tom, aby jednotlivé vraždy vypadaly jako nehody a sebevraždy.

Nějakou dobu jí to bude procházet, ale nic netrvá věčně. Následně ji začne podezírat reportér Emerson Stafford (Ronan Raftery), který se zabývá kriminálními případy. 

O scénář ke všem šesti epizodám se postaral Ray Lawlor, režie se zas ujali John Hayes (Dublin Murders) a Oonagh Kearney (Vardy v Rooney: A Courtroom Drama).

Dále se můžeme těšit na herce jako Michael Smiley, David Ganly, Noni Stapleton, Danielle Galligan, Paul Tylak, Éabha Moore, Eva Hein West, Fiona Browne a Shashi Rami.

Minisérie bychom se měli dočkat ještě letos, přesné datum premiéry však zatím neznáme.