Jak jednou řekl generál Grievous, generálovi Kenobimu odvaha neschází. A nyní mu už neschází ani datum premiéry jeho vlastní série, která letos rozšíří nabídku streamovací služby Disney+. Projekt Obi-Wan Kenobi, který společnost Lucasfilm označuje jako limitovanou sérii, odstartuje 25. května/mája 2022. Datum premiéry, které bylo příhodně oznámeno krátce po včerejším skončení série The Book of Boba Fett, doprovází také nový plakát.

Obi-Wan Kenobi se odehrává 10 let po událostech třetí filmové epizody s podtitulem Pomsta Sithů. Roli samotného Obi-Wana si přitom zopakuje herec Ewan McGregor, který ztvárnil Kenobiho nejen v Pomstě Sithů, ale také v obou předešlých filmových prequelech a technicky vzato i ve filmech Star Wars: Síla se probouzí a Star Wars: Vzestup Skywalkera, kde byl McGregorův Obi-Wan krátce slyšet ve vizích Rey.

Kromě McGregora se vrací také Hayden Christensen jako Darth Vader, zatímco roli Owena a Beru Larsových, tedy strýce a tety Luka Skywalkera, si zopakují Joel Edgerton a Bonnie Piesse. V obsazení chystané série pak najdeme jména jako Moses Ingram, Kumail Nanjiani, Indira Varma, Rupert Friend, O’Shea Jackson Jr., Sung Kang, Simone Kessell nebo Benny Safdie. Výkonnými producenty jsou Deborah Chow, která se postarala i o režii dvou epizod seriálu The Mandalorian, Ewan McGregor, Kathleen Kennedy, Michelle Rejwan a Joby Harold.