Pokud jste fanoušci filmů jako Vlk z Wall Street (2013) a Sázka na nejistotu (2015), tak byste mohli zkusit dát šanci nadcházejícímu hvězdně obsazenému snímku Obchodníci s bolestí, ve kterém si v hlavních rolích zahrají Chris Evans a Emily Blunt. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Upoutávka nám toho zas až tolik neukáže, ale už nějaký ten pátek víme, na co se vlastně můžeme těšit. Jednou z hlavních postav se stává Liza Drake (Blunt), svobodná matka s nedokončenou střední školou, která nedávno přišla o práci. A jelikož chce své dceři zajistit co nejlepší život, tak to je vcelku problém. Jednoho dne se jí ale podaří nastoupit do farmaceutického start-upu, který jí začne měnit život k lepšímu… prozatím. 

Setkává se tak s obchodním zástupcem Petem Brennerem (Evans), přičemž její kuráž a šarm vyšvihne celou firmu a ji samotnou k mimořádnému úspěchu. Rozhodně by se ale neměla radovat předčasně, protože se tím zároveň zaplete do nebezpečného spiknutí, ve kterém půjde o krk.

Chování jejího neohrabaného šéfa (Andy Garcia), zhoršující se zdravotní stav její dcery (Chloe Coleman) a rostoucí povědomí o devastaci, kterou společnost způsobuje, donutí Lizu k tomu, aby některá svá rozhodnutí přehodnotila. Těšit bychom měli na podívanou, která nám ukáže, co s lidmi dokáže udělat zoufalství a chamtivost. 

O režii se postaral David Yates, který natočil všechny filmy ze světa Harryho Pottera od dob Fénixova řádu (2007). O scénář se postaral Wells Tower.

Dále se ve snímku objeví herci jako Catherine O'Hara, Amit Shah, Chloe Coleman, Jay Duplass, Brian d'Arcy James, Britt Rentschler a Brandon Stanley.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 27. 10. 2023.