V roce 2003 nám režisér Tom Shadyac, tvůrce slavné devadesátkové švandy Ace Ventura: Zvířecí detektiv, nadělil další komedii s Jimem Carreym, která nesla název Božský Bruce.

V ní si Carrey zahrál kdysi populárního reportéra televizního zpravodajství, kterému však všechno začne jít od desíti k pěti. Za své strasti a neštěstí tak následně začne vinit Boha, jehož začne považovat za příčinu všeho zla na světě. Sám Bůh, kterého ztvárnil (možná opravdu nesmrtelný) Morgan Freeman se však rozhodne sestoupit z nebes a darovat Bruceovi na týden své všemocné schopnosti, aby si vládu nad celým světem vyzkoušel na vlastní kůži.

I přestože snímek vyvolal mezi kritiky a diváky rozporuplné reakce, v kinech si vedl natolik dobře, že filmová série mohla pokračovat. 

Ovšem místo přímého pokračování jsme se dočkali pokračování volného. A to v podobě filmu Božský Evan, který se zas zaměřil na Bruceova rivalského televizního moderátora v podání Stevea Carella. Ale zde už byl malér. Nejenže se na film vyloženě lepily samé negativní reakce, ale zároveň se jednalo o naprostý propadák. Filmu se v kinech ani nepodařilo překonat původní rozpočet, což zcela zhatilo plány na chystaný třetí díl, který by se opět vrátil k Bruceovi. A o čem by vlastně byl?

Inu, přesně o tom se rozpovídal jeden ze scenáristů Steve Koren. A to v nedávném rozhovoru pro Syfy Wire. Třetí díl by byl tentokrát přímým pokračováním Božského Bruce, do kterého se měl opět vrátit Jim Carrey. Snímek měl nést název Brucifer. A jak už podle něho může být patrné, Bruce v něm opět získá všemocné schopnosti, ovšem tentokrát od samotného Satana. Ve třetím díle měla Bruceova manželka Grace (Jennifer Aniston) zemřít, v rámci čehož by náš hrdina začal zpochybňovat svou víru. Na scénu tak přijde Satan, který mu posléze nabídne „pomocnou ruku“.

Snímek měl být údajně opět v komediálních duchu, ale oproti předešlým filmům se mělo jednat o daleko velkolepější podívanou. 

Koren odhalil, že nápad vznikl už na premiéře Božského Bruce, nicméně studiu Universal ho představili až v roce 2010. Ale jelikož si Božský Evan nevedl v kinech vůbec dobře, studio se rozhodlo nápad na další díl zamítnout. Koren to však považuje za velkou škodu, protože mnoha lidem z tvůrčího týmu se onen nápad líbil, včetně Jima Carreyho, který patrně byl ochotný si roli zopakovat.

Líbil se vám Božský Bruce? A uvítali byste jeho pokračování?