Slavní a talentovaní filmaři Danny Boyle a Alex Garland opět spojují síly pro další dlouho očekávané pokračování jejich zombie titulu 28 dní poté (2002). To by mělo nést název 28 Years Later (28 let poté), přičemž server The Hollywood Reporter tento měsíc uvedl, že oba tvůrci s chystaným snímkem půjdou na trh, kde ho budou nabízet různým studiím a platformám.

Známý insider Jeff Sneider tak nedávno odhalil, že o film mají mít zájem hned tři filmoví giganti. Jde o společnosti Warner Bros., Universal a Paramount, přičemž právě Warneři mají podle Sneidera největší šance na to, že film nakonec spadne do klína jim. 

Insider dále uvedl, že ve filmu bude jednoznačně role pro Cilliana Murphyho, ovšem za předpokladu, že bude mít zájem se do franšízy vrátit. A my už od minulého roku víme, že zájem skutečně má, tudíž jeho účast je opravdu velice pravděpodobná.

Když se ještě vrátíme ke třem zmíněním studiím, tak nejmenší šance má podle všeho Paramount, se kterým Alex Garland nemá zrovna nejlepší zkušenosti. Scenáristu nakrklo, když se Paramount rozhodl prodat práva na jeho hororovou sci-fi Anihilace (2018) Netflixu, který ho měl uvést mezinárodně. Garland se domníval, že takový film patří do kin, ale Paramount se zřejmě obával, že film nebude mít dobré tržby, proto se obrátil na streamovacího giganta. Garland už tudíž možná nebude chtít se společností znovu pracovat. 

28 Years Later má být podle všeho také začátkem zcela nové trilogie, samozřejmě tedy za předpokladu, že chystaný snímek zaznamená komerční úspěch.

Původní titul 28 dní poté vyprávěl o mladém muži jménem Jim (Murphy), který se jednoho dne probudí z kómatu ve zdánlivě zcela opuštěném Londýně. V tom se však skrývají zuřiví zombíci, které přeměnilo vypuštění vysoce nakažlivého viru.

V roce 2007 vzniká volné pokračování 28 týdnů poté, které natočil Juan Carlos Fresnadillo.