V půlce léta k nám s pořádně ničivou silou přisviští snímek Twisters, který bude nepřímo navazovat na slavný katastrofický film o tornádech z roku 1996. A jak se nám premiéra pomalými krůčky blíží, studio Universal se rozhodlo vydat nový oficiální trailer. Podívat se na něj můžete výše.

Jak už dlouho dobu víme, hlavní hrdinkou se tentokrát stane bývalá lovkyně bouří jménem Kate Coopero (Daisy Edgar-Jones), která se však rozhodla s touto nebezpečnou prací seknout po ničivém setkání s tornádem během jejího studia na vysoké škole. Jednoho dne ji ale její přítel Javi (Anthony Ramos) znovu vytáhne ven, aby mohla otestovat převratný systém pro sledování bouří. V rámci toho se setkává s frajírkem Tylerem Owensem (Glen Powell), který se svou partou záměrně vyhledává ty nejnebezpečnější bouře, s nimiž se pak chlubí na sociálních sítích. Už brzy ale budou muset všichni čelit tornádovému chaosu, který nikdy předtím neviděli. Přes střední Oklahomu totiž přejde pohroma, která bude pro mnohé znamenat nemilosrdný boj o život.

O režii se tentokrát postaral Lee Isaac Chung, který před několika lety zabodoval na Oscarech s dramatem jménem Minari (2020). Scénář vznikl rukou Marka L. Smitha, který se podílel na psaní filmu REVENANT Zmrtvýchvstání (2015).

Dále hrají Brandon Perea, Kiernan Shipka, Maura Tierney, Harry Hadden-Paton, Sasha Lane, Nik Dodani, David Corenswet a Tunde Adebimpe.

V našich kinech by se měl snímek objevit 18. 7. 2024.