Fanoušci Godzilly se příští měsíc mohou těšit na zbrusu nový seriál od služby Apple TV+, který ponese název Monarch: Odkaz monster. A nedávno jsme se konečně dočkali i plnohodnotného traileru, na který se můžete podívat výše.

Nejnovější upoutávka si však legendární Godzillu v celé kráse nechává až na samotný konec, zároveň totiž láká na přítomnost dalších hrozivých potvor. Příběh se bude z podstatné části odehrávat po událostech filmu Godzilla z roku 2014, v němž se titulní nestvůra utkala s titány MUTO. Tato bitva zanechala San Francisco v troskách, což nám ukáže i nejnovější trailer. Děj se ovšem bude odehrávat ve dvou časových rovinách. 

Primární hvězdou nejnovější upoutávky se stává postava jménem Cate Randa (Anna Sawai), bývalá učitelka a přeživší ničivého řádění Godzilly, která vyráží do Japonska, aby urovnala jisté rodinné záležitosti. V rámci toho o své rodině odhalí tajemství, které souvisí mocnou organizací známou jako Monarch.

Na tu se pojí další významná postava seriálu, kterou se stane armádní důstojník Lee Shaw (Kurt Russell a Wyatt Russell). Seriál bude spadat do stále rozrůstajícího se univerza Monsterverse, do něhož patří snímky Godzilla (2014), Kong: Ostrov lebek (2017), Godzilla II Král monster (2019) a Godzilla vs. Kong (2021).

Showrunnery a hlavními scenáristy seriálu se stali Chris Black (Star Trek: Enterprise) a Matt Fraction (Da Vinciho démoni). O režii jednotlivých epizod se postarali Matt Shakman (MCU Fantastická čtyřka), Mairzee Almas (Světlo a stíny), Andy Goddard (Carnival Row), Julian Holmes (The Boys) a Hiromi Kamata (Let the Right One In).

Dále se v seriálu objeví herci jako Kiersey Clemons, Anders Holm, Joe Tippett, Elisa Lasowski a Christopher Heyerdahl.

Seriál bude na Apple TV+ premiérovat 17. 11. 2023.