Od premiéry jednoho z nejslibněji vyhlížejících seriálů roku nás dělí už jen pouhých několik týdnů. Netflix se proto pochlubil novým plnohodnotným trailerem na sérii 1899, na který se můžete podívat výše.

Jak už nějaký ten pátek víme, příběh se bude točit kolem skupiny (nejenom) evropských přistěhovalců, kteří jsou lodí na cestě z Londýna do New Yorku, aby tam mohli najít lepší život. Kromě Britů se tak na onu dlouhou cestu vydali i například Francouzi, Poláci a mnozí další. Nikdo však netuší, že jejich cesta se určitou událostí hodně zkomplikuje. Na otevřeném moři totiž narazí na další loď jménem Prometheus, která za záhadných okolností zmizela v temnotách moře několik měsíců před vyplutím hlavních hrdinů seriálu. 

A i přestože mnozí pasažéři jsou proti, kapitán Eyk Larsen (Andreas Pietschmann) rozhodne, že si udělají menší odbočku, aby mohli plavidlo prozkoumat. Jak se ale podle traileru zdá, tak to, co najdou na palubě, navždy změní jejich životy. A patrně ne k lepšímu.

Navíc se zdá, že někteří pasažéři se zdají být s oním prokletým místem nějakým způsobem spojení. V upoutávce jeden muž vytáhne z tašky zvláštní malý objekt ve tvaru pyramidy a několik cestujících různého původu mají tetování jakéhosi černého trojúhelníku. Co za tím vším vězí? To se holt budeme muset nechat překvapit.

Seriál každopádně pochází od stejných tvůrců, kteří nám nadělili vynikající seriál Dark, nesmírně populární mysteriózní sérii, jež na Netflixu běžela po dobu tří sezón. Tak snad to bude pro mnohé dostatečná záruka kvality.

Showrunnery celého seriálu se stalo duo Baran bo Odar a Jantje Friese, která se také postarala o scénář.

V seriálu se objeví herci jako Anton Lesser, Alexandre Willaume, Aneurin Barnard, Lucas Lynggaard Tønnesen, Mathilde Ollivier, Miguel Bernardeau, Clara Rosager, Richard Hope a Jonas Bloquet.

Oficiální premiéra je stanovená na 17. 11. 2022.