Za dva týdny se do našich kin přiřítí akční novinka jménem Opičí muž, která bude režijním debutem herce Deva Patela (Zelený rytíř). Jistě, snímek může působit jako vykrádačka Johna Wicka po indickém způsobu, nicméně první reakce hovoří o naprosto parádním počinu, který jednoznačně stojí za návštěvu kina. Vybranými dobrými reakcemi se každopádně chlubí i nejnovější oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Patel si ve filmu zahraje bezejmenného mladého muže, který si se svou opičí maskou pravidelně vydělává bojem v nelegálních zápasech v Indii. Když se mu ale podaří najít způsob, jak proniknout mezi zkorumpovanou elitu města, rozhodne se svůj nahromaděný hněv vypustit na lidi, kteří ho v dětství připravili o všechno. Přesně to nám mimo jiné ukáže i nejnovější upoutávka, která se zběsilou akcí opět rozhodně nešetří.

Snímek, jenž je inspirovaný legendou o Hanumanovi, ztělesněním odvahy a síly, velice chválil i Jordan Peele (Nene), který se po jeho zhlédnutí rozhodl převzít ho od Netflixu a uvést pod studiem Universal. 

Patel se postaral jak o režii, tak i o scénář, na němž ještě pracovali Paul Angunawela (Keith Lemon: The Film) a John Collee (Hotel Mumbai).

Dále se ve snímku objeví herci jako Sharlto Copley, Sobhita Dhulipala, Pitobash Tripathy, Vipin Sharma, Sikander Kher a Fahad Scale.

V našich kinech se snímek objeví 4. 4. 2024.