Legendární mexický filmař Alejandro González Iñárritu, který stojí za peckami jako 21 gramů, Babel a Revenant, nám již v prosinci představí svůj zbrusu nový snímek, jenž ponese název Bardo. Netflix se proto pochlubil novým oficiálním trailerem, který od toho předchozího rozhodně neubral na bizarnosti. Podívat se na něj můžete výše.

Upoutávka nám toho však ze samotného děje opět příliš neukáže, místo toho nám zase představí nejrůznější surrealistické sekvence, které slibují opravdu řádně pitoreskní zážitek. Celý snímek se každopádně zaměří na podivnou cestu Silveria (Daniel Giménez Cacho), proslulého mexického novináře a dokumentaristy žijícího v Los Angeles. 

Ten nedávno obdržel cenu Alethea od Americké společnosti novinářů, následně se proto rozhodl, že se vrátí zpátky do rodného Mexika, aby to opravdu pořádně oslavil. Jeho cesta domů však bude tou nejzvláštnější vůbec. Ve Spojených státech totiž žil přes 20 let. Tudíž je pro něj otázkou, co přesně pro něho a jeho rodinu bude návrat znamenat. Jeho vzpomínky a obavy se tak rozhodly proniknout do reálného světa, přičemž tak začnou naplňovat jeho každodenní život pocitem naprosté zmatenosti.

Čeká nás tak nezvyklé uvažování nad otázkami o identitě, úspěchu, smrtelnosti, historii Mexika a hluboce emocionálních rodinných poutech, které sdílí se svou ženou a dětmi. Že cesta z USA do Mexika je jednoduchá? Jak pro koho, pro Silveria to bude jednoznačně největší výzva v jeho životě. 

Na scénáři s režisérem opět spolupracoval Nicolás Giacobone, který mu už pomáhal s filmy jako Biutiful, Birdman a Revenant.

Dále se ve snímku objeví herci jako Griselda Siciliani, Ximena Lamadrid, Andrés Almeida, Ruben Zamora, Grantham Coleman, Omar Leyva a Grace Shen.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 16. 12. 2022.