Slavný a rozporuplně přijímaný režisér M. Night Shyamalan nám už za několik měsíců nadělí svůj nejnovější thriller, který ponese název Knock at the Cabin. Vyšlo ale najevo, že Shyamalan se již naplno začal věnovat svému příštímu filmu, který už navíc zná oficiální datum premiéry.

Dočkáme se ho již 5. 4. 2024, ovšem to je zatím jediné, co o něm víme. Název, děj a obsazení se drží v tajnosti, což zrovna u Shyamalana není vůbec nic divného. Očekávat bychom ale měli opět zase nějaký ten thriller, který bude přičichávat k hororovému žánru. Takže vlastně stále klasická shyamalanovka. Režisér by tak už měl dokončovat scénář, přičemž hlavní část produkce by mohla začít už za několik měsíců. 

Kdo je znalcem režisérovy tvorby, tak určitě uzná, že napříč lety byla poměrně hopsavá. V roce 1999 natočil Šestý smysl, který se stal jedním z nejlepších mysteriózních thrillerů všech dob. Podobný úspěch slavily i jeho další filmy Vyvolený, Znamení a do jisté míry i Vesnice.

Prvním velkým malérem byl ale film Stalo se, který si vysloužil především negativní recenze. O dva roky později představil světu filmovou adaptaci Posledního vládce větru, kterou mnozí považují za jeden z nejhorších filmů všech dob. V té době byla režisérova reputace již značně pošramocená.

Opět si ji ale začal napravovat s filmy jako The Visit a Rozpolcený, které už byly přijímány mnohem vřeleji. Jeho nejnovější film Old však opět získal především rozporuplné přijetí.

Co se týče jeho nadcházejícího filmu Knock at the Cabin, tak se můžeme těšit na napínavou podívanou, v níž se dva manželé a jejich malá dcerka střetnou se skupinkou nebezpečných kultistů, kteří údajně chtějí zabránit apokalypse. Do kin se film podívá 2. 2. 2023.

Shyamalanovy poslední filmy ale vždy zaznamenávaly komerční úspěch, včetně výše zmíněného snímku Old, který z rozpočtu 18 milionů dolarů vydělal přes 90 milionů. Tak uvidíme, nakolik dobře si povedou jeho nadcházející dva projekty.

Který Shyamalanův film máte nejraději vy?