Už velice brzy padne první klapka snímku Superman: Legacy, prvního filmu univerza DCU, na které dohlíží James Gunn a Peter Safran. A jelikož by už také měly být rozdané všechny hlavní role, snímek míří do finálních fází preprodukce. Před několika dny se proto výše zmínění šéfové DC Films sešli s hlavními představiteli v Atlantě, kde společně pročítali scénář. James Gunn následně na svém Instagramu zveřejnil fotku, kterou si můžete prohlédnout níže.

Kromě něho a Safrana se na ni nacházejí David Corenswet (Superman), Rachel Brosnahan (Lois Lane), Skyler Gisondo (Jimmy Olsen), Anthony Carrigan (Metamorpho), Edi Gathegi (Mister Terrific), Nathan Fillon (Guy Gardner), Isabela Merced (Hawkgirl), již plešatý Nicholas Hoult (Lex Luthor), Terence Rosemore (Otis), Maria Gabriela de Faria (Engineer) a Sara Sampaio (Eve Teschmacher).

Na fotce však chybí Milly Alcock, která byla minulý měsíc obsazena jako nová Supergirl. Ta sice v rámci DCU dostane svůj vlastní film jménem Supergirl: Woman of Tomorrow, který bude vycházet z komiksu od Toma Kinga, ale šuškalo se také o tom, že by se mohla objevit už i v připravovaném Supermanovi. Je ale možné, že se bude ve výsledku jednat jen o krátké cameo, k němuž dojde v potitulkové scéně, to se holt budeme muset nechat překvapit.

Superman: Legacy bude prvním celovečerním filmem DCU, ovšem nikoliv prvním DCU titulem. Tím má být animovaný seriál Creature Commandos, kterého bychom se měli dočkat ještě letos. Superman by se každopádně měl začít natáčet už tento týden, alespoň to vyplývá ze slov Davida Zaslava, generálního ředitele Warner Bros. Discovery. 

James Gunn se postaral o scénář, přičemž nakonec se chopí i otěží režie. Samotný příběh by se měl odehrávat v době, kdy Superman už nějakou dobu pracuje jako Clark Kent v novinách Daily Planet, ale zároveň se snaží ochraňovat lidstvo jako létající superhrdina, takže žádný origin story čekat nemáme.

Oficiální premiéra je stanovená na 10. 7. 2025.