Nového fantasy seriálu Kolo času (The Wheel of Time) od Amazonu se dočkáme již za pár týdnů. Studio se nám proto pochlubilo s krátkým klipem, v němž uvidíme čarodějku Moiraine Damodred (Rosamund Pike), která se chystá vydat na osudovou cestu, jež má za cíl zachránit skupinu mladých obyvatelů městečka Dvě řeky. Mezi nimi by se totiž měl nacházet vyvolený, který buď lidstvo spasí, nebo ho odsoudí ke zkáze. V klipu uslyšíme i Moirainin monolog, ve kterém popisuje časy, kdy mocná organizace Aes Sedai dala zpátky dohromady svět, jenž byl málem zničen intrikami dřívějších mocností. To vše ale může změnit Znovuzrozený drak, který má podle proroctví dorazit právě v tento čas. 

Kromě čarodějky se v klipu dočkáme i charismatického al´Lan Mandragorana (Daniel Henney), který Moiraine doprovází. Ještě s několika dalšími společníky bude tento pár cestovat napříč fantastickým světem autora Roberta Jordana, přičemž navštíví několik klíčových lokací z jeho původních knižních předloh. I přestože Jordan kvůli své smrti sérii nedopsal, ujal se jí její dlouholetý fanoušek a fantasy autor Brandon Sanderson, který celou knižní ságu eventuálně dokončil. 

První dvě epizody nadcházející první série natočí Uta Briesewitz, která má již za sebou seriály jako Westworld, Orange Is the New Black a Stranger Things. A i když se ještě neví, zda bude první série slavit u diváků úspěch, seriál už má přislíbenou druhou sérii, která se začne natáčet v létě příštího roku. Prvních třech dílů se dočkáme již 19. 11. 2021. Tak uvidíme, zda se ze seriálu nevyklube podobný fenomén, kterým byla před lety i Hra o trůny. Vzhledem k tomu, že na produkci se z velké části podíleli i čeští tvůrci, tak by to bylo rozhodně báječné. Těšíte se? A četli jste původní knižní předlohy?