Alejandra Jodorowskyho jsme zde opěvovali už mockrát. Pokud se zde nachází stále někdo, kdo netuší, kdo to vlastně je, jedná se o velice známého chilského filmaře, mystika, filosofa, dramatika, spisovatele a hlavně autora velice úspěšných komiksů (Kasta metabaronů, Incal, Borgia). Jeho tvorbu jsme v našich článcích zmiňovali již několikrát, protože se skutečně jedná o jednoho z nejlegendárnějších autorů komiksové tvorby.

Přečtěte si také: Volné pokračování historického komiksu Borgia s názvem Papež ukrutný

V roce 2014 vydal pod vydavatelstvím Titan Comics první díl ze série Royal Blood (Sangue reale), na které mimo jiné pracoval i výtvarník Dongzi Liu. Ta vyšla v Česku v roce 2019 pod taktovkou nakladatelství CREW s podtitulem Svatokrádežná svatba. Jedná se o velice temné fantasy s velkou porcí násilí, zrady, sexu a zakázané lásky. Série Královská krev má však dva díly a ten druhý se na nás pomalu řítí. Ponese podtitul Pomsta a vykoupení a bude ho opět vydávat nakladatelství CREW.

Ani tentokrát se nevyvarujeme násilného vyprávění, které je plné zrady, války, zakázané lásky, svržených vládců a milostných hrůz, jež je doplněné nádhernou syrově reálnou kresbou. Osud hlavního hrdiny se pomalu začíná naplňovat a začínají ho dohánět jeho hříchy. Zvítězí nakonec jeho prokletí, anebo je ještě šance na spásu?

Královská krev 2: Pomsta a vykoupení je asi to nejlepší z klasického komiksu, co nakladatelství CREW tento měsíc vydává, takže pokud milujete drsné příběhy, určitě byste tento titul neměli minout. Tento grafický román by měl vyjít 30. června/júna 2020.