Skoro před dvěma měsíci jsme se dočkali první upoutávky na nového Hraběte Monte Crista, další filmové adaptace legendárního díla, za kterým stojí Alexandre Dumas. Tehdy jsme ještě nevěděli, zda se film dostane i do našich kin, už je ale potvrzené, že na něj budeme moct zajít na začátku července/júla. A nyní máme na světě plnohodnotný trailer, na který se můžete podívat výše.

Hlavním hrdinou se stává námořník Edmond Dantès (Pierre Niney), který se chystá oženit s krásnou Mercédès (Anaïs Demoustier). Ze závisti a žárlivosti ale jeho nepřátelé napíšou udavačský dopis, jenž Edmonda vykreslí jako bonapartistu. Edmond je následně zatčen a odvezen do pevnosti If, kde stráví ve vězení 14 let. Po zdařilém útěku a nálezu pokladu, jenž se nacházel na ostrově Montecristo, si Edmond umane, že se pomstí třem mužům, kteří ho připravili o všechno. 

O scénář a režii se postaralo duo Alexandre de La Patellière a Matthieu Delaporte, které také napsalo chválenou dvojdílnou adaptaci Tří mušketýrů od režiséra Martina Bourboulona. Oba filmaři už společně natočili filmy Jméno (2012) a Nikdo odnikud (2014).

Dále se ve snímku objeví herci jako Pierfrancesco Favino, Laurent Lafitte, Oscar Lesage, Anamaria Vartolomei, Bastien Bouillon a Julien de Saint-Jean.

Do našich kin snímek dorazí 4. 7. 2024.