Letos na jaře jsme se dozvěděli, že Damien Chazelle, talentovaný americký režisér, jehož posledním filmem byl komerční malér Babylon (2022), chystá nový celovečerák pro studio Paramount Pictures.

Stále není známo, jak se vlastně bude jmenovat, nicméně server World of Reel hlásí, že natáčení by mělo začít ještě letos, přesněji někdy během října/októbra. Momentálně je také v plánu vydat ho během příštího roku, ale to bude samozřejmě záležet také na tom, nakolik hladce bude probíhat hlavní část produkce.

Je také otázkou, o čem přesně režisérův příští film vlastně bude, už na jaře se každopádně šuškalo o tom, že by se měl odehrávat v prostředí jakési věznice. Podle všeho má jít o drama, které však bude také krapet říznuté akcí. Oproti Babylonu, jehož rozpočet činil kolem 80 milionů dolarů, bude film tentokrát o něco levnější. Zatím také není známo, kdo všechno se ve filmu vlastně objeví. 

Stále ještě poměrně mladý Damien Chazelle si už vybudoval pověst filmaře, jehož nový film je vždy velkou událostí. Jeho celovečerním debutem byl romantický muzikál Guy and Madeline on a Park Bench (2009), poprvé ale Hollywood uchvátil svým skvělým hudebním dramatem Whiplash (2014), kde především zazářil vyloženě ďábelský J.K. Simmons. Poté následoval dle mého názoru poněkud přeceňovaný muzikál La La Land (2016), po němž dorazilo zase naopak nedoceněné vesmírné drama První člověk (2018).

Jako scenárista také Chazelle pracoval na filmových titulech jako Symfonie strachu (2013) a Ulice Cloverfield 10 (2016). Jsme každopádně velice zvědaví, co pro nás schopný filmař vymyslí tentokrát.