Mexický filmař Alejandro González Iñárritu patří mezi nejlepší a nejtalentovanější filmaře současnosti. Jeho poslední film Bardo, falešná kronika několika pravd (2022) sice moc nezaujal, ale oscarový tvůrce už připravuje svůj další celovečerní titul, který bude nakonec opravdu pořádně hvězdně obsazený.

Už letos jsme se dozvěděli, že v režisérově chystaném a zatím stále ještě nepojmenovaném filmu si zahraje Tom Cruise (Top Gun: Maverick), který na začátku roku uzavřel novou dohodu o strategickém partnerství s Davidem Zaslavem, generálním ředitelem Warner Bros. Discovery. Slavná společnost tak bude na výrobu filmu dohlížet ještě spolu se studiem Legendary Pictures, jež s Warnery spolupracovalo například na nové adaptaci Duny.

A nyní server Deadline hlásí, že k filmu se připojily další herecké tváře. A to poměrně známé. 

V nejnovějším filmu mexického filmaře by si tak měli zahrát John Goodman (Atomic Blonde: Bez lítosti), Sandra Hüller (Anatomie pádu), Michael Stuhlbarg (Do morku kostí), Jesse Plemons (Občanská válka), Sophie Wilde (Mluv se mnou) a Riz Ahmed (Zvuk metalu), což je velice sympatická se sestava. Riz Ahmed se tedy stále ještě nachází v posledních fázích jednání, ale zdá se, že jeho účast je už skoro jistá.

O příběhu toho zatím moc nevíme, podle všeho se ale snímek zaměří na nejmocnějšího muže světa, který se vydává na zoufalou misi, aby dokázal, že je zachráncem lidstva. Musí si ale pospíšit, jinak katastrofa, kterou on sám rozpoutal, všechno zničí. 

Scénář by už měl být dokončený od minulého roku. Pracoval na něm jak Iñárritu spolu se scenáristkou Sabinou Berman, tak i Alexander Dinelaris a Nicolás Giacobone. Oba dva už s filmařem v minulosti pracovali na titulech Birdman (2014) a zmíněný Bardo, falešná kronika několika pravd (2022).

Alejandro González Iñárritu je dále zodpovědný za slavné filmové kousky jako Amores perros - Láska je kurva (2000), 21 gramů (2003), Babel (2006) a REVENANT Zmrtvýchvstání (2015).