Legendární filmová série o Planetě opic bude i nadále pokračovat. A to skrze další díl, který ponese název Kingdom of the Planet of the Apes, jenž už má nejenom část hlavního obsazení, ale nyní i oficiální datum premiéry. Podle předchozích zpráv se zdálo, že film by mohl vstoupit do kin buď na konci příštího roku, nebo někdy v první polovině roku 2024. A nakonec se bohužel ukázalo, že pravdivá byla ta druhá možnost.

Snímek totiž vstoupí do kin 24. 5. 2024. Natáčení tak nedávno úspěšně odstartovalo v Austrálii. A jak už nějakou dobu víme, otěže hlavního protagonisty tentokrát převezme herec Owen Teague, který ve snímku ztvární dalšího udatného opičáka. Bude se ale jednat o stejně kvalitního a zajímavého hrdinu, kterým byl i Caesar Andyho Serkise? To se teprve uvidí. 

K Teagueovi se taktéž přidají herci Freya Allan a Peter Macon, oba dva by se měli ve snímku objevit v primárních rolích. Allan se nejvíce proslavila díky roli Ciri v seriálovém Zaklínači, Macon zas zazářil v seriálu The Orville, kde vystupuje jako velitel nadporučíka Bortus.

Dále si ve filmu zahraje Eka Darville, hvězda ze série Jessica Jones, a Kevin Durand, který je poměrně známou tváří filmových záporáků. Je tedy možné, že právě on bude ve snímku zastávat úlohu hlavního padoucha, který bude opičí komunitu nějakým způsobem ohrožovat. Na přesnější informace si každopádně budeme muset počkat.

Film se bude odehrávat asi několik let po událostech dílu Válka o Planetu opic z roku 2017, přičemž se má jednat o začátek zcela nové trilogie. Podrobné informace o ději však zatím stále ještě neznáme. 

O režii filmu se postará Wes Ball, který se rozhodl zanechat prací na filmové adaptaci komiksu Harbringer od Paramountu, aby mohl mít na tvorbu nové Planety opic více času. Filmař je známý za režii dobrodružné filmové trilogie Labyrint (Maze Runner).

Se scénářem mu pomáhal nejenom Josh Friedman, ale i Rick Jaffa, Amanda Silver a Patrick Aison. Studio 20th Century tak doufá nejenom v další komerční úspěch, ale i začátek zbrusu nové éry pro celou známou filmovou značku.