Že se vám stýská po dalším díle legendární filmové série Planeta opic? Žádný strach, už za pouhý měsíc totiž začne natáčení dalšího filmu, který nedávno konečně odhalil svůj oficiální název. Příští snímek se bude jmenovat Kingdom of the Planet of the Apes, přičemž se bude jednat o nepřímé pokračování úspěšné trilogie o opičákovi Caesarovi, jehož bravurně ztvárnil Andy Serkis.

Otěže hlavního protagonisty však po něm tentokrát převezme herec Owen Teague, který má za sebou seriály jako Bloodline, Paní Fletcherová a The Stand. Ten tak v připravovaném snímku ztvární dalšího udatného opičáka. Hlavní příběh by se měl odehrávat asi několik let po událostech filmu Válka o Planetu opic z roku 2017, nicméně podrobné informace o tom, co všechno můžeme očekávat, zatím nemáme. 

Už ale známe jména dalších dvou hereckých tváří, které se k Teagueovi ve filmu připojí. První z nich bude mladá herečka Freya Allan, která se zcela bezpochyby nejvíce proslavila jako představitelka princezny Cirilly ze seriálového Zaklínače od Netflixu.

Druhou hvězdou je Peter Macon, kterého zas určitě poznají všichni fanoušci sci-fi seriálu The Orville. V něm herec vystupuje jako Bortus, druhý důstojník a velitel nadporučíka na lodi USS Orville. Není však zatím známo, jaké postavy budou oba herci hrát, ale údajně se bude jednat o velké role.

Studio 20th Century tak doufá, že snímek zahájí pro celou sérii zcela novou éru. Pokud totiž bude mít nadcházející film úspěch, je více než možné, že se nám zrodí další trilogie.

O režii filmu se postará Wes Ball, který se rozhodl zanechat prací na filmové adaptaci komiksu Harbringer od Paramountu, aby mohl mít na tvorbu nové Planety opic více času. Filmař je známý za režii dobrodružné filmové trilogie Labyrint (Maze Runner).

Se scénářem mu pomáhal Josh Friedman, který je tvůrcem seriálů Terminátor: Příběh Sáry Connorové a Ledová archa. Taktéž se podílel na tvorbě scénáře k nejnovějšímu snímku terminátorské série, kterým byl film Terminátor: Temný osud.

Snímek by se mohl v kinech objevit už někdy ke konci roku 2023, případně v první polovině roku 2024.