Rozporuplně přijímaná filmografie slavného režiséra M. Night Shyamalana se brzy rozroste o další kousek. Tentokrát v podobě hororového thrilleru (jak jinak) Knock at the Cabin, na jehož první oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na dva manžele jménem Andrew (Jonathan Groff) a Eric (Ben Aldridge), kteří se svou dcerou Wen (Kristen Cui) vyráží na dovolenou v izolované chatě, aby mohli strávit poklidné chvíle daleko od civilizace. Ale však to s těmi chatami v lesích znáte. Nedlouho po příjezdu se Wen setká s tajemným cizincem jménem Leonard (Dave Bautista), který se sice k malé dívce chová přátelsky, ale jeho úmysly jsou mnohem hrozivější. Navíc zde není sám. Spolu s ním přichází na scénu i tři další lidé. 

Všichni čtyři narušitelé se následně dostanou do chaty, kde Andrewa a Erica zajmou. Ale proč? Kvůli penězům? Nevyřízeným účtům? Případně pouhému potěšení z utrpení jiných? Ani jedno, pravda je ve výsledku mnohem „ušlechtilejší“.

Čtyři útočníci se snaží zabránit apokalypse. A klíč k jejímu zabránění vězí právě u Andrewa a Erica. Ti tak budou muset učinit zásadní rozhodnutí. Jeden z nich musí zemřít, což je jediný způsob, jak onen údajný konec světa úspěšně zastavit. Mluví však skutečně pravdu? Nebo se jedná jen o partu poblázněných kultistů, kterým něco vygumovalo mozek? To se budeme muset nechat překvapit. 

Shyamalan se samozřejmě klasicky postaral jak o scénář, tak i o režii. Dále se k výše zmíněných hercům připojí také Rupert Grint, Abby Quinn, William Ragsdale, Abby Quinn, William Ragsdale, Nikki Amuka-Bird a Clare Louise Frost.

Oficiální premiéra je stanovená na 2. 2. 2023.