Zkuste si představit, že můžete vidět nejrůznější divy podmořského světa očima těch nejmenších tvorů. Přesně toho se totiž dočkáme v nadcházejícím přírodovědném dokumentu od Netflixu, který ponese název Puff: Wonders of the Reef. Na oficiální trailer se můžete podívat výše. Dokument se zaměří na velice malého hranobřicha, jehož očima bude divák sledovat život podmořského ekosystému korálovitého útesu. Dokument se však může chlubit poměrně revoluční technologií, díky které uvidíme i ty nejnepatrnější detaily, co by lidské oko za normálních okolností nemohlo nikdy zaznamenat. 

Hlavním „hrdinou“ dokumentu bude malý hranobřich, kterého tvůrci jednoduše nazvali Puff. Ten se vydá na cestu přes Velký bariérový útes v Austrálii, který je taktéž vůbec tím největším korálovým útesem na celém světě. I přestože je ale podmořský svět fascinujícím místem krásy, stále v něm číhají ještě další tvorové, kteří v Puffovi mohou vidět snadnou kořist. Zbývá tudíž otázka, zda se podaří malé rybce přežít dostatečně dlouho na to, aby dosáhla dospělosti. Celým dokumentem bude doprovázet herečka Rose Byrne, která se ujme role vypravěčky.

Režii si vzal pod palec dokumentarista Nick Robinson, který už má několik podobných podmořských projektů za sebou. Jmenovitě se například jedná o seriál Život na korálovém útesu a film Tajný život perel. V roli producentů se představí Electra Manikakis, Peta AyersLouise PolainDaniel Stoupin a Pete West. Premiéry na Netflixu se dočkáme 16. 12. 2021.