Každému již je známo, že skoro ke každé hře vychází doprovodné knihy, které buď naprosto kopírují děj dané hry anebo v lepším případě doplňují lore světa. Série Mass Effect už má na svém kontě velký počet knih. Na stránkách vydavatelství Fantom Print se teď objevila nová kniha z tohoto univerza.

Jedná se o druhý díl knih ze světa Mass Effect Andromeda s podtitulem Iniciace. Tento díl mají na svědomí dva neznámí autoři Mac Walters a N. K. Jemisin, kteří se nepodíleli na první knize z tohoto univerza. Příběh by se měl točit okolo poručíka Cory Harperové, která se připojí k organizaci Andromeda Initiative. Podrobný popis si můžete přečíst pod tímto odstavcem.

"Poručík Cora Harperová se připojila k Alianci, aby mohla rozvíjet svůj působivý biotický talent. Přidělili ji k jednotce asarijského komanda jménem Taleininy dcery, kde pracovala na zdokonalení svých schopností, aby se mohla stát zkušenou a smrtící lovkyní.

Po návratu na Zemi Cora zjišťuje, že se mezi ostatními lidmi cítí jako cizinka. Připojuje se proto k Andromeda Initiative jako pobočnice Aleca Rydera. Účelem mise je vyslat sto tisíc kolonistů na jednosměrnou, šest set let trvající cestu do neznáma. Když ale dojde ke krádeži zásadní – a nebezpečné – technologie, je Cora vyslána, aby ji získala zpět. A to dříve, než ji někdo zneužije proti Andromeda Initiative a překazí tak misi dřív, než vůbec započne."

Pokud vás tato kniha zaujala, můžete ji již teď zakoupit. Pokud stále váháte, jestli do této knihy jít, na stránkách vydavatelství Fantom Print je velmi štědrá 27stránková ukázka, která by vám mohla pomoci se rozhodnout.