Loni na jaře jsme se dozvěděli, že slavný akční thriller Cliffhanger (1993), který zůstává jedním z největších hitů Sylvestera Stallona, se dočká dalšího dílu.

Server Screen Daily nyní hlásí, že snímek již zafinancovala Rakouská filmová komise, přičemž natáčení by mělo začít někdy na podzim, přesněji to vypadá na září/říjen. Už od loňska také víme, že Stallone si v dalším díle zopakuje roli Gabea Walkera. Příběh původního filmu se zaměřil na skupinku záchranářů, jež se bude muset postavit zlovolné partě padouchů, kterou vede terorista Eric Qualen (John Lithgow). 

Co se druhého dílu týče, podle zmíněného serveru nyní Gabe žije v Dolomitech, kde provozuje horskou chatu. Když jsou však spolu s významným klientem během dobrodružného víkendového výletu zajati a drženi jako rukojmí, jeho dcera musí využít všech svých horolezeckých dovedností, aby mohla únosce přelstít a svého otce zachránit. Rázem tak začíná boj na život a na smrt.

Gabeova dcera se zřejmě stane novou hlavní protagonistkou, kdo přesně si ji ale vlastně zahraje, zatím není známo. Snad se nějakých podrobnějších informací dočkáme po začátku hlavní části produkce.

O režii se nakonec postará francouzský filmař Jean-François Richet, který například natočil akční thriller Přepadení 13. okrsku (2005), skvostné dvoudílné krimi Veřejný nepřítel č. 1 (2008) a Plane (2023).

Scénář si vzal pod palec Mark Bianculli, který jako producent dohlížel na výrobu seriálu Velký lov (2020), přičemž jako scenárista se také podílel na tvorbě thrilleru The Good Neighbor (2016).