Slavný román Běh o život (The Running Man) z roku 1982, který Stephen King napsal pod pseudonymem Richard Bachman, se dočká nové filmové verze. Té se chopí schopný britský filmař Edgar Wright (Poslední noc v Soho), který se postará jak o režii, tak i scénář.

Server The Wrap nyní hlásí, kdy by měla padnout první klapka. Nový Běh o život by se měl začít natáčet někdy během letošního listopadu/novembra, což znamená, že premiérovat by mohl někdy v první polovině roku 2026, možná při troše štěstí ještě na konci roku příštího, ale to ještě uvidíme. Hodně bude také záviset na náročnosti samotného průběhu produkce.

Na začátku měsíce jsme se také od insidera Daniela Richtmana dozvěděli, že k filmu by se mohla připojit i Sydney Sweeney (S tebou nikdy). Ne nadarmo ale vždy upozorňujeme na to, abychom informace od insiderů brali vždy s rezervou. Server Collider totiž před nějakým časem uvedl, že známá americká herečka se nakonec ve filmu neobjeví. 

Běh o život se odehrává v temném industriálním světě blízké budoucnosti roku 2025, který se již v lecčem podobá totalitě. Zábavu pro masy poskytuje jediný televizní kanál, který vysílá násilné a zvrácené soutěže, přičemž tou nejpopulárnější a nejdrsnější ze všech je Běh o život.

A přesně do té se zapojí zoufalý Ben Richards (Glen Powell), jehož dcera je vážně nemocná a žena se musela kvůli finanční tísni uchýlit k prostituci. Osmadvacetiletý Ben je proto následně vypuštěn do ulic Ameriky jako lovná zvěř, kterou po 12 hodinách začnou pronásledovat profesionální lovci.

Edgar Wright nám kromě legendární Cornetto trilogie (Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení, U Konce světa) nadělil také snímky jako Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) a Baby Driver (2017). Na scénáři spolu s ním pracoval Michael Bacall.