Loni na podzim vešel do kin snímek Vymítač ďábla: Znamení víry, který má být začátkem zcela nové trilogie, jež bude vycházet ze slavné hororové franšízy. Odstartovala ale neskutečně bídně. Film sice utržil 137 milionů dolarů celosvětově, což by na rozpočet 30 mega byla paráda, ale studio Universal ještě k tomu muselo odkoupit práva na celou značku za 400 milionů. A v rámci toho očekávalo, že snímek bude mít z komerčního hlediska mnohem lepší výsledek. Kromě toho se film dočkal především negativních reakcí jak od kritiků, tak i od diváků.

Představitelé Universalu a studia Blumhouse Productions proto usoudili, že je třeba pro příští film, který ponese název The Exorcist: Deceiver, změnit strategii. Proto se odložila premiéra a začalo pátrání po jiném režisérovi, David Gordon Green už totiž k dalšímu dílu upsaný není. 

A zdá se, že studia už našla kandidáta, který by mohl být trefou do černého. Server Deadline hlásí, že se společnostmi jedná Mike Flanagan, známý a talentovaný hororový tvůrce, který stál za vznikem seriálů jako The Haunting (2018), Půlnoční klub (2022) a Pád domu Usherů (2023). Z filmových titulů stojí za zmínku například Oculus (2013), Gerald's Game (2017) a Doktor Spánek od Stephena Kinga (2019).

Jak již bylo řečeno, Flanagan zatím ze zmíněnými studii o režii dalšího Vymítače ďábla pouze jedná, na palubě ještě oficiálně není. Universal a Blumhouse evidentně chtějí nějakého zkušeného a chváleného mistra hrůzy, aby celou sérii zachránil. Zda na to nakonec tvůrce kývne, se necháme překvapit. 

Zcela původně měl The Exorcist: Deceiver vyjít 18. 4. 2025, snímku se ale nakonec zřejmě dočkáme až v roce 2026.

Flanagan loni na podzim dotočil svůj nový celovečerní film The Life of Chuck. Jednat by se mělo o adaptaci jedné z povídek knihy Když poteče krev, kterou v roce 2020 sepsal legendární Stephen King.