V chystaném univerzu DCU, které pro nás připravují James Gunn a Peter Safran, dostane svůj vlastní film i hrdinka Supergirl. Tu si nakonec zahraje Milly Alcock, australská herečka, která se proslavila díky seriálu Rodu Draka (2022). A když už o těch Australanech mluvíme, tak se hodí zmínit, že film už možná našel svého režiséra.

Server Deadline hlásí, že snímek by mohl natočit australský filmař Craig Gillespie, který zrežíroval tituly jako Já, Tonya (2017) a Cruella (2021). Filmař podle všeho s Warnery zatím pouze jedná, jeho zapojení tak ještě není stoprocentní. Natáčení by mělo začít hned po konci hlavní části produkce filmového DCU Supermana, kterého momentálně natáčí James Gunn. 

Původně se zdálo, že snímek ponese název Supergirl: Woman of Tomorrow, který má i původní komiksová předloha od Toma Kinga. Podle zmíněného serveru to ale vypadá, že film se nakonec bude jednoduše nazývat „Supergirl“. Pokud je to pravda, tak v podstatě ke stejné změně jména došlo i u zmíněného Supermana.

V původní předloze Supergirl mnoho let žila na kousku planety Krypton, který se odloupl od zbytku. Z něho jen sledovala smrt a zkázu, která zastihla její rodinu a planetu.

O scénář k filmu se postarala herečka Ana Nogueira (Upíří deníky), pro kterou bude film celovečerním scenáristickým debutem.

Stále je ale otázkou, kdy přesně se filmu dočkáme. Pokud bychom byli hodně optimističtí, tak by to mohlo být někdy ke konci příštího roku, ale spíše to vidíme na rok 2026. Holt se necháme překvapit.