V roce 2021 nám veleúspěšný snímek Spider-Man: Bez domova zakončil chválenou MCU trilogii, ve které se role pavoučího hrdiny chopil Tom Holland. V tom samém roce se ale představitelé studia Sony nechali slyšet, že bychom se v budoucnu měli dočkat i čtvrtého filmu, který bude startem zcela nové trilogie. Pokud bychom přihlédli ke zvěstem z minulého roku od insidera Daniela Richtmana, tak další Spider-Man by se podle všeho mohl začít natáčet někdy v druhé polovině letošního roku, ale nic takového zatím nebylo potvrzeno.

Nyní zde ale máme od zmíněného insidera další zajímavé informace, které se týkají samotného režiséra. Všechny tři MCU Spider-Many, tedy Homecoming (2017), Daleko od domova (2019) a Bez domova (2021), natočil Jon Watts. Richtman ale uvádí, že filmař se už k dalšímu Spideymu upsat nechce. A Marvel už pokukuje po poměrně dost zajímavé náhradě. 

Podle insidera by dalšího Spider-Mana mohl natočit Drew Goddard, talentovaný a na Oscara nominovaný scenárista, který napsal tituly jako Monstrum (2008), Marťan (2015) a Zlý časy v El Royale (2018).

V komiksovém světě se ale především proslavil jako tvůrce a hlavní scenárista seriálu Daredevil (2015), ve kterém titulárního hrdinu ztvárnil Charlie Cox. Goddard se také podílel na scénáři k prvním dvěma Avengers filmům.

Podle drbů z minulosti už po Goddardovi jakožto náhradě po Wattsovi pokukoval i sám Kevin Feige. Zatím tedy není oficiální, že Goddard čtvrtého Spider-Mana skutečně natočí, ale rozhodně by to byla zajímavá změna. Nutno ovšem připomenout, že filmař je znám především jako scenárista, s režií má o něco menší zkušenosti. Z celé své filmografie zatím natočil pouze dva tituly, povedený horůrek Chata v horách (2012) a výše zmíněný thriller Zlý časy v El Royale. 

Na definitivní odpověď od Marvelu si každopádně budeme muset ještě počkat. Podle dalších zvěstí by měl příběh čtvrtého Spider-Mana v určitých ohledech připomínat MCU titul Captain America: Občanská válka (2016), respektive by měl obsahovat „pouliční“ bitvy mezi různými hrdiny.

V rámci toho by se ve filmu mohly objevit postavy jako Kate Bishop (Hawkeye), Maya Lopez (Echo) a dokonce i Jessica Jones v podání Krysten Ritter. Ještě ale uvidíme, co Marvel oznámí v následujících měsících.