Příští týden bude v kinech premiérovat očekávaný animák Želvy Ninja: Mutantí chaos, na jehož výrobu dohlíželo studio Paramount. A zdá se, že společnost vkládá do snímku velkou důvěru, protože už údajně chystá nejenom celovečerní pokračování, ale zároveň i animovaný seriál se dvěma řadami.

Ten by se měl nazývat Tales of The Teenage Mutant Ninja Turtles, přičemž by se mělo jednat o jakýsi most mezi prvním a druhým oznámeným filmem. Showrunnery seriálu se mají stát Christopher Yost a Alan Wan, kteří už se ve světě slavné želví čtveřice pohybují nějaký ten pátek.

Oba dva například psali epizody pro sérii Želvy Ninja z roku 2012, která vyprodukovala až pět sezón. Yost se také podílel na tvorbě scénáře k marvelovkám Thor: Temný svět (2013) a Thor: Ragnarok (2017). Alan Wan zas natočil pár epizod pro animovanou sérii Star Trek - Fenomén (2021).

Michelangelo (Shamon Brown Jr.), Donatello (Micah Abbey), Raphael (Brady Noon) a Leonardo (Nicolas Cantu) budou v chystaném seriálu samozřejmě opět hlavními hvězdami. 

Co se filmového pokračování týče, opět by ho měl natočit Jeff Rowe (Městečko záhad), nicméně podrobnosti o hlavním ději zatím neznáme. Je ale pravděpodobné, že se v něm objeví mocný Trhač, který pro naše želví hrdiny často představoval jednoho z největších záporáků. Na další informace si tak budeme muset počkat.

Snímek Želvy Ninja: Mutantí chaos se zatím od novinářů dočkává samé chvály, tudíž pokud si povede skvěle i v pokladnách kin, Paramount se bude moct bez obav vrhnout i na chystané sequely.

Co se nadcházejícího prvního dílu týče, tak s ním zavítáme do doby, kdy všichni čtyři hrdinové ještě nebyli žádnými velkými bojovníky proti hrozbám města. Místo toho se jedná o partu puberťáků, kteří čas od času řeší typické teenagerovské věci. Když ale začne celý New York ohrožovat vyloženě armáda zlotřilých mutantů, budou muset vynaložit veškeré úsilí k tomu, aby je zastavili. 

O režii se postaral výše zmíněný Jeff Rowe, scénář zas zpracoval Brendan O'Brien, který se Sethem Rogenem pracoval na obou dvou dílech komedie Sousedi.

Dále se nám ve snímku představí Ayo Edebiri jako April O'Neil, Jackie Chan jako Splinter, John Cena jako Rocksteady, Hannibal Buress jako Genghis Frog, Rose Byrne jako Leatherhead, Natasia Demetriou jako Wingnut, Giancarlo Esposito jako Baxter Stockman, raper Post Malone jako Ray Fillet, Paul Rudd jako Mondo Gecko, Maya Rudolph jako Cynthia Utrom a Seth Rogen jako Bebop.

Oficiální premiéra u nás je stanovená na 3. 8. 2023.