Většina diváků letní akce Netflix Geeked Week bezpochyby vyhlížela nějaké nové informace o seriálu Zaklínač, jehož předlohou je stejnojmenná knižní série od polského spisovatele Andrzeje Sapkowského. Podle našich předpokladů jsme se nových informací měli dočkat během středečního živého vysílání. Tam se však Zaklínač neobjevil a my jsme museli čekat na dnešek, kdy Netflix ohlašoval novinky ze světa seriálových a filmových adaptací známých videoher. A světe, div se, Zaklínač se objevil, ale v trošku jinak, než jsme očekávali.

Přečtěte si také: Netflix Geeked Week: Kompletní shrnutí třetího dne, kde se neobjevil očekávaný Zaklínač

Oznámení přišlo přibližně dvě minuty před koncem konference a nám už bylo jasné, že se nedočkáme žádných velkých novinek. Moderátoři nám nejdříve ukázali logo originální série, které známe nejméně od roku 2019. Následně však přišlo krátké hektické video, jehož vysvětlení si žádá velmi důkladnou analýzu.

Hlavní postavou krátkého teaseru je Ciri. První věc, která na ukázce nejvíce zaujme jsou podivné runy rozdělující jednotlivé scény. K nim však nemůžeme nic říct, protože spojitost s druhou a třetí knihou, které by měla druhá série adaptovat, je takřka nulová. Hned první scéna představuje Ciri schovávající se u koruny stromu, což by mělo signalizovat vzpomínky na to, když se ztratila v Brokilonském lese. Dále můžeme vidět jakýsi oděv s erbem království Cintra, ze kterého vyvolená dívka pochází. Poté jsme mohli spatřit dva meče se Ciri v pozadí, které symbolizují zaklínačské řemeslo. S meči má cosi společné i záběr na buňky lidského těla, které signalizují Zkoušku trav. Tou však Ciri neprošla a nikdy neprojde, takže by se mělo jednat jen o prostý symbol zaklínačského řemesla. Na dívčin zaklínačský výcvik odkazuje i scéna, kde Cirilla máchá cvičným mečem. Další scény jsou už buďto neporovnatelné s knihou, nebo odkazují na Nilfgaard, jenž je ve světě Zaklínače velkou hrozbou nejen pro všechny ostatní království, ale i pro Ciri.

Když to tedy úplně shrneme, hlavním posláním celé ukázky jsou události týkající se jen princezny Cirilly. Už po shlédnutí tohoto krátkého videa je jasné, že se druhá série Zaklínače bude zabývat převážně jejím výcvikem na hradě Kaer Morhen, kde se odehrává i velká část třetí knihy série. Z ukázky však nepoznáme, či budou tvůrci její zaklínačský výcvik prokládat i povídkami z druhé knihy.

Podle našich předpokladů je premiéra druhé řady celkem daleko, protože teprve před měsícem skončilo natáčení. S velkou pravděpodobností se však druhé série dočkáme letos někdy během vánočních svátků na streamovací platformě Netflix.

Po představení nového videa z plánované druhé sezóny byla objasněna i odpolední twitterová konverzace mezi účty witchernetflix a witchergame, o které jsme vám přinesli samostatný článek. Tajemné datum 9. července/júla 2021 neodkazuje na žádné propojení seriálu a videoherní série, ale na online akci Witchercon, kterou bude studio CD Projekt RED pořádat společně s Netflixem. Bude se jednat o velkou oslavu univerza The Witcher, během které se dozvíme další novinky z videoherního i seriálového Zaklínače.

Podle očekávaní jde o virtuální akci, která se bude odehrávat na YouTube a Twitchi. Organizátoři slibují, že se zde dozvíme nové informace nejen o zaklínačských hrách, ale i o seriálech a chystaném anime filmu a to včetně pohledů do zákulisí tvorby. Čekají nás také interaktivní panely s tvůrci a velká odhalení, která jsme doposud nikde neviděli. Fanouškové světa se také mohou těšit na odborné přednášky o monstrech, legendách a původu ras na Kontinentu.

Speciální důraz dostalo upozornění, že nás rozhodně nečeká žádné oznámení nové zaklínačské hry.