začátkem letošního podzimu bychom se měli dočkat fantasy snímku inspirovaného populární videoherní sérií Monster Hunter od studia Capcom. Hlavní role kapitánky Natalie Artemis si pro sebe uzmula legendární Milla Jovovich, jež už má s těmito typy filmů své zkušenosti. Resident Evil by mohl vyprávět.

Artemis se do tajemné země monster dostane společně se svým vojenským týmem, který bude muset s pomocí tajemného Lovce (The Hunter) v podání Tonyho Jaa spojit síly a postavit se hrozbě zdejšího světa, aby ubránili ten náš.

Monster Hunter se nám však po delší odmlce opět ozývá, a to díky dvěma oficiálním plakátům, které byly odhaleny na letošní PAX East. První ukazuje kapitánku Artemis s obřím dvouručákem, který upomíná na klasický styl MH, druhý zase ukazuje postavu Tonyho Jaa se zbraní neodmyslitelně patřící k této sérii- Great Hunter's Bow.

Režii snímku si vzal na starosti Paul W. S. Anderson, který má s filmy podle videoher více než bohaté zkušenosti. Jeho Mortal Kombat z roku 1995 se už řadí mezi filmové legendy a Anderson má na svědomí i již zmiňovanou sérii filmů Resident Evil.

Těžko říci, čeho se tak nakonec dočkáme a jak citlivě vůbec tvůrci uchopí samotnou předlohu milovanou miliony fanoušků. Monster Hunter by se tak mohl zařadit mezi několik výjimečných videoherních snímků, které mají své kvality a ctí předlohu, anebo zapadne podobně, jako oba filmové Doomy či filmový teror jménem Super Mario Bros.

Malou zárukou však může být fakt, že ve zdejším hereckém ansámblu nechybí ani Ron Perlman, kterého mají komiksoví nadšenci v paměti jako nevrlého rohatce Hellboye.

Premiéra filmu Monster Hunter je v plánu 4. 9. 2020.