Minulý týden se Disney pochlubil vůbec prvním oficiálním plakátem na seriál Percy Jackson and the Olympians, který bude na službě Disney+ premiérovat někdy na začátku příštího roku. Nyní zde máme plakáty nové, které nám ukážou hlavní trojici protagonistů, o nichž bude celý příběh vyprávět. Prohlédnout si je můžete níže.

Titulního Percyho, který je hlavním hrdinou původní knižní série od Ricka Riordana, si zahraje Walker Scobell. Ten minulý rok zazářil v akční sci-fi komedii Projekt Adam, kde si zahrál po boku Ryana Reynoldse. Sám Riordan herce nesmírně chválil, podle něho v sobě má perfektní kombinaci komediálního načasování, něhy, vzpurnosti, šarmu a hrdinství.

Další plakát odhaluje Percyho parťáka Grovera, dobrosrdečného satyra, kterého ztvární Aryan Simhadri. Ten se zas objevil například v komediích jako Zázračný wrestler (2020) a Dvanáct do tuctu (2022).

Trojici uzavírá Annabeth Chase, neohrožená dcera bohyně Athény, kterou si zahraje Leah Jeffries, hvězda z komedie Něco od Tiffanyho a thrilleru Bestie z minulého roku. 

Obsazení Leah Jeffries do role Annabeth Chase však minulý rok vyvolalo na vlnu negativních reakcí, protože postava je v původních knihách popisována jako běloška. Nicméně sám Riordan přispěchal herečce na pomoc poté, co ji někteří pobouření „fanoušci“ začali urážet na sociálních sítích, přičemž následně proti nim autor ostře vystoupil.

Rick Riordan, který na výrobu seriálu dohlížel také, už měl údajně možnost celou první řadu zhlédnout, zatím tedy ale ještě v nedokončené podobě. Pro server ComicBoom každopádně uvedl, že jeho první reakcí byl pocit úlevy. Dle něho se tak mohou fanoušci jeho knih skutečně těšit na podívanou, která bude ctít jeho práci. To zní vcelku slibně, protože z filmových adaptací, které vyšly v letech 2010 a 2013, byl naopak dost zklamaný. 

Už dávno také víme o dalších hvězdách, které se k obsazení připojily. V seriálu se objeví Toby Stephens jako Poseidón, Jay Duplass jako Hádes, Timothy Omundson jako Héfaistos, skladatel Lin-Manuel Miranda jako Hermés, Jason Mantzoukas jako Dionýsos a již zesnulý Lance Reddick jako Zeus. Pokud seriál dostane i druhou řadu, Dia si už tak zahraje někdo jiný.

Mezi další hvězdy patří také Megan Mullally jako fúrie Alecto, Glynn Turman jako kentaur Cheirón, Olivea Morton jako Nancy Bobofit, Charlie Bushnell jako Hermův syn Luke Castellan, Dior Goodjohn jako dcera Area Clarisse La Rue a Virginia Kull a Timm Sharp jako Percyho matka Sally Jackson a otčím Gabe Ugliano

Showrunnery celého seriálu jsou výše zmíněný Riordan a Jonathan E. Steinberg (Pod černou vlajkou). Pilotní díl zrežíroval James Bobin (Dora a ztracené město).