Tento týden proběhla akce CinemaCon, oficiální kongres Národní asociace vlastníků kin, na němž představitelé velkých studií propagovali své nadcházející tituly. Pozadu nezůstala ani společnost Lionsgate, která spolu se studiem Blumhouse Productions nedávno oficiálně potvrdila pokračování filmové adaptace hororové indie hry Five Nights at Freddy's. Vrátí se však také k mnohem starší hororové franšíze.

Obě dvě studia pracují na nové Záhadě Blair Witch, další kapitole legendární found footage značky, která v roce 1999 se svým prvním filmem zaznamenala fantastický komerční úspěch a vyděsila diváky po celém světě. Jason Blum, který společnost Blumhouse vede, je sám velkým fanouškem celé franšízy, zároveň také uvedl, že především díky jejímu vlivu následně vznikla jejich filmová série Paranormal Activity. 

Přesné informace o ději zatím neznáme, ale podle Adama Fogelsona, šéfa studia Lionsgate, bychom se měli těšit na zcela novou vizi Záhady Blair Witch, která hororovou klasiku představí nové generaci diváků. Celý projekt je součástí dohody mezi výše zmíněnými studii, v rámci které mají vdechnout nový život ještě dalším klasickým hororovým značkám.

Nutno připomenout, že nová Záhada Blair Witch se připravovala už minulý rok, přičemž režisérem se měl stát Oliver Park (The Offering). Zda je ale stále na palubě, není známo. 

Jedním z producentů se každopádně stane Roy Lee, který dohlížel na výrobu titulu Blair Witch: 20 let poté (2016). O obsazení zatím žádné informace nemáme, stejně tak nevíme, kdy se vlastně chystaného filmu dočkáme.