Loňský snímek Pět nocí u Freddyho (Five Nights at Freddy's), adaptace známé hororové indie hry, sice u kritiků příliš velký úspěch neslavila, nicméně z komerčního hlediska se jednalo o jednoznačnou trefu do černého. Z rozpočtu 20 mega se filmu podařilo utržit skoro 300 milionů dolarů celosvětově, pokračování tak mělo otevřené dveře dokořán. Ale i přestože nás herec Josh Hutcherson na začátku roku ujišťoval, že na druhém díle se již pracuje, zelenou od studií Universal Pictures a Blumhouse Productions v té době ještě neměl.

To se však nyní konečně mění. Na stále ještě probíhající akci CinemaCon bylo představiteli zmíněných studií oznámeno, že Five Nights at Freddy's 2 je oficiálně ve výrobě. Momentálně to vypadá, že druhý díl by měl dorazit někdy během podzimu roku 2025. 

O samotném příběhu však zatím stále ještě nevíme zhola nic. Ještě před třemi měsíci to podle slov Hutchersona vypadalo, že tvůrci se teprve zabývají vymýšlením kvalitní dějové linky, která by rozšířila hrozivé univerzum tvůrce původní herní série Scotta Cawthona.

Ani žádný herec ještě není oficiálně na palubě, ale zřejmě můžeme očekávat návrat výše zmíněného Joshe Hutchersona, který by si mohl zopakovat roli hrdiny Mikea Schmidta. Dalších informací bychom se mohli dočkat po začátku hlavní části produkce. 

O scénář a režii jedničky se postarala Emma Tammi, jejímž celovečerním debutem byl hororový western The Wind (2018). Zda se chopí otěží režie i pro oznámené pokračování, se necháme překvapit.

Dále se ve filmu objevili herci jako Piper Rubio, Elizabeth Lail, Matthew Lillard, Mary Stuart Masterson, Kat Conner Sterling, Christian Stokes, Joseph Poliquin, Grant Feely, Jophielle Love, Lucas Grant, Jessica Blackmore, Theodus Crane, Gralen Bryant Banks a Wyatt Parker.