Přesně za tři týdny nám Netflix nadělí animovaný seriál jménem Captain Laserhawk: A Blood Dragon Remix, který vznikl v rámci spolupráce zmíněného streamovacího giganta a herní společnosti Ubisoft. V rámci toho se můžeme těšit na dospěláckou podívanou, jež vzdá hold nejenom devadesátým letům, ale i známým herním sériím, které Ubisoft během své existence hráčům nadělil. Během online prezentace Drop 01 se Netflix konečně pochlubil také pořádným oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

A jedna věc je z něho absolutně jasná. O akci zde rozhodně nouze nebude. Nová upoutávka nám navíc ukáže i Raymana (David Menkin), slavného blonďáka s velkým nosem bez paží a nohou, který byl pro mnohé z nás v dětství oblíbeným herním hrdinou. Příběh se ale primárně zaměří na jiného protagonistu.

Podle oficiálního popisu by se měl chystaný seriál odehrávat v alternativním roce 1992 v zemi, která byla kdysi známa pod jménem Spojené státy americké. Nyní však nese název Eden, přičemž se jedná o stát, v němž vládne technokracie ovládaná zlovolnou propagandou a korupcí. Supervoják Dolph Laserhawk (Nathaniel Curtis) byl právě zrazen láskou svého života a poslán do Supermaxxu, nejzabezpečenějšího vězení v zemi.

To ještě ale neví, že se stane vůdcem týmu rebelských vyvrhelů, který se vydá na jakousi riskantní tajnou misi, v níž samozřejmě půjde o život. Jedním z jeho parťáků se stává i Alex Taylor (Boris Hiestand), který evidentně také není žádným ořezávátkem. Celkově trailer slibuje naprostou šílenou akci, která bude zároveň pomrkávat po odkazu různých herních sérií v katalogu Ubisoftu.

Námět zpracoval producent a showrunner Adi Shankar (Castlevania), který při tvorbě vycházel ze známého rozšíření pro Far Cry 3 jménem Blood Dragon, což je vzhledem k názvu seriálu asi očividné.

Shankar uvedl, že seriál se ponese v duchu násilné dystopie, která bude připomínat tvorbu Aldouse Huxleyho, slavného britského autora knih jako Konec civilizace aneb Překrásný nový svět a Raněný slepotou. Kromě sérií Far Cry a Rayman můžeme čekat mrkačky i na značky jako Watch Dogs, Assassin's Creed a mnohé další. 

Adi Shankar taktéž povede nedávno oznámenou seriálovou adaptaci Devil May Cry, kterou se Netflix na zmíněné prezentaci pochlubil také. O režii jednotlivých epizod ke Captain Laserhawk se postaral Mehdi Leffad. Animaci si vzali pod palec tvůrci z pařížského studia Bobbypills, které má na svědomí projekty jako Crisis Jung, Peepoodo a Vermin.

Dále v seriálu uslyšíme hlasy herců jako Mark Ebulué, Caroline Ford, Steven Hartley, Glenn Wrage, Daniel York, Yves Bigerel a Courtney Mae-Briggs.

Seriál bude na Netflixu premiérovat 19. 10. 2023.