Pokud jde o aktuální Star Wars kánon, snad každý ví, že Han Solo a Leia Organa se do sebe v průběhu původní filmové trilogie zabouchli. Sedmá filmová epizoda s podtitulem Síla se probouzí nám zase ukázala, že nakonec nežili šťastně až do smrti a že jejich vztah čelil velkému množství překážek. Totéž nám také v poslední době prozradily různé komiksy a knihy zasazené do předaleké galaxie. Dosud jsme však neměli možnost zjistit více detailů o jejich svatbě. Až doteď.

V rámci svátku svatého Valentýna došlo na odhalení knihy Star Wars: The Princess and the Scoundrel, kterou vydá Del Rey, potažmo společnost Penguin Random House, což znamená, že půjde o titul cílící na dospělé čtenáře. Příběh od autorky Beth Revis (Star Wars: Rebel Rising, Star Wars: Forces of Destiny - Ahsoka & Padmé) přitom začne těsně po událostech filmu Star Wars: Návrat Jediho/Jediů, takže se při čtení vrátíme na lesní měsíc Endoru, kde se odehraje samotná svatba Hana a Leiy. Samozřejmě za účasti Ewoků.

Han požádá Leiu o ruku plný dojmů z povstaleckého vítězství nad Impériem v bitvě o Endor a novomanželé hodlají po obřadu strávit líbánky na palubě hvězdné výletní lodi Halcyon. Problém ale je, že Impérium ještě není zcela poraženo, a tak Hana a Leiu čeká střet s imperiálními silami, které se snaží udržet u moci.

Loď Halcyon se přitom zrodila kvůli chystané a zároveň nechutně předražené atrakci Star Wars: Galactic Starcruiser v Disney World Resortu. Ta má nabídnout těm, kteří si to mohou dovolit a které neodradily dosavadní a dost nepovedené propagační materiály, možnost strávit na palubě lodi pár nocí a hlavně pocit, že se opravdu plaví na vesmírné lodi ve Star Wars galaxii.

Jinými slovy jde o glorifikovaný hotel s různými zážitky, včetně možnosti trefovat horizontální laserové paprsky s přesvědčivou a z určitého úhlu pohledu funkční atrapou světelného meče. A ano, zatím máchání s mečem vypadá přesně tak nezáživně, jak to zní. Společnosti Disney a Lucasfilm každopádně do Galactic Starcruiseru vrazily značné peníze, což znamená, že ať už jsou dosavadní ohlasy fanoušků jakkoliv negativní, atrakce jen tak nezmizí. Naopak bude v dohledné době prosakovat do dalších médií se značkou Star Wars, tak jako tomu bylo v případě o poznání lépe přijímaného areálu Star Wars: Galaxy's Edge, prvně otevřeného v Disneyho parcích v roce 2019.

Halcyon proto díky historii zahrnující několik set let aktivní služby figuruje v různých knihách a komiksech ze série Star Wars: Vrcholná Republika, je předmětem vlastní komiksové série nazvané Halcyon Legacy a svou roli sehraje také v chystané knize o svatbě Hana Sola a princezny Leiy. O tom, jak velká role to bude, se budeme moci přesvědčit od 16. srpna/augusta 2022, kdy se Star Wars: The Princess and the Scoundrel objeví na zahraničním trhu. Na závěr je ještě třeba zmínit, že v tzv. Legends kontinuitě, tedy v rámci původního rozšířeného vesmíru Star Wars, který nespadá do stávajícího kánonu ságy, už jednou na svatbu Hana a Leiy došlo. Konkrétně se tak stalo díky knize Star Wars: Námluvy princezny Leiy z roku 1994. Nyní tak dostaneme kanonickou variantu této veledůležité události.