Disney má se slavnou sérii Planeta opic stále ještě velké plány. V následujících letech bychom se totiž měli dočkat dalšího filmového ztvárnění, které by mělo navázat na úspěšnou trilogii o opičákovi Caesarovi. To ovšem už nějaký ten pátek víme, nicméně podle nejnovějších informací se zdá, že připravovaný snímek by mohl být začátkem zbrusu nové trilogie filmů. Justin Kroll, reportér pro Deadline, také nedávno odhalil, že scénář už je možná studiem odsouhlasený, přičemž brzy by se tvůrci měli začít poohlížet po novém herci, který snímek povede. Režisér Wes Ball, který má film natočit, na projektu pracuje už několik let, taktéž se rozhodl zanechat prací na filmové adaptaci komiksu Harbringer od Paramountu, aby mohl mít na tvorbu nové Planety opic více času. Pokud vše půjde dobře, produkce další opičí podívané by mohla začít někdy v průběhu letošního podzimu.

Slavná filmová série Planeta opic, která vychází ze stejnojmenného románu z roku 1963 od Pierra Boulla, vyprodukovala za dobu své existence už mnoho filmů. Některé dobré, některé zas naprosto děsné. V roce 2011 ale přichází první díl nové trilogie, která je považována za to nejlepší, co tato filmová série zatím nabídla. Celá trilogie se skládá ze snímků Zrození planety opic, Úsvit planety opic a Válka o planetu opic, přičemž se zaměřuje na život odvážného opičáka jménem Caesar, kterého ztvárnil Andy Serkis. Všechny tři díly se dočkaly pozitivního hodnocení, přičemž ani komerčně si nevedly vůbec špatně. Úsvitu planety opic se dokonce podařilo z rozpočtu 170 milionů dolarů vydělat přes 710 milionů.

S příchodem Války o planetu opic se zdálo, že dějství trilogie se už nadobro uzavřelo. Ovšem následně samozřejmě přišla zpráva o tom, že další film ze sérii na trilogii naváže. Jakým způsobem? To uvidíme, doufejme ale, že se bude jednat o důstojného nástupce. Je ale nová trilogie opravdu dobrý nápad?

Výše zmíněný Wes Ball, který film natočí, je známý za režii dobrodružné filmové trilogie Labyrint (Maze Runner). Se scénářem mu pomáhá Josh Friedman, který je tvůrcem seriálů Terminátor: Příběh Sáry Connorové a Ledová archa. Taktéž se podílel na tvorbě scénáře k nejnovějšímu snímku terminátorské série, kterým byl film Terminátor: Temný osud. Snímek by tak mohl jít do kin v roce 2023, případně 2024.