František Kotleta je autorský pseudonym, pod ktorým už vyšli minimálne dve desiatky akčných béčkových a zvyčajne aj poriadne krvavých kníh. Série Bratrstvo Krve a tituly ako Příliš dlouhá swingers párty, Poločas rozpadu či Stalingrad si našli množstvo českých aj slovenských čitateľov.

Najnovšie autor oznámil novú knihu s názvom Underground. Tá nepatrí do žiadnej jeho rozbehnutej série, ale priblíži nám kyberpunkovú Prahu z bližšie neurčenej budúcnosti.

„Praha City je šťastné město. Deset milionů obyvatel zde přežívá díky výdobytkům moderních technologií, zatímco zbytek Evropy se propadl do chaosu. Nikdo nepochybuje, že je to pravda, tvrdí to přece City News!

Jenže Petr Vachten ty sračky ignoruje. Přišel o nohu ve válce s Poláky, a když hořela Ostrava, v CN hlásili, že jeho divize táhne na Krakov. Ale ta válka už nikoho nezajímá. Stejně jako Ostrava. Protože Praha City je šťastné město. Jen v něm nějak snadno umírají lidé, kteří si to nemyslí. Třeba ženy z kultu digitálních čarodějek.“

Ako si s problémami v Praha City Petr poradí a ako s tým súvisí podzemná stanica metra U uvidíme už koncom marca/března tohto roku.