Jeden z nejhororovějších snímků legendárního Tima Burtona je bezesporu i Ospalá díra, filmová adaptace slavné povídky Washingtona Irvinga, ve které se hlavní role Ichaboda Cranea ujal Johnny Depp. Studio Paramount už ale nějakou dobu chystá vytvořit reboot, který by si na známý děsivý příběh posvítil zase trochu z jiného pohledu. A web Deadline nedávno oznámil, že studio už konečně našlo člověka, který se postará jak o scénář, tak i o režii. Bude to mladá filmařka Lindsey Beer, která momentálně pracuje hned na několika velkých projektech. Nejenže se podílí na tvorbě scénáře k dalšímu Star Treku, ale taktéž sepsala preuqel k hororu Řbitov zvířátek, jenž se má stát jejím režisérským debutem. Toho by se fanoušci měli na Paramount+ dočkat ještě někdy během letoška.

Filmografii zatím scenáristka a režisérka příliš bohatou nemá, za zmínku stojí jen komedie Sierra Burgess je marná z roku 2018, ke které napsala scénář. Její velké časy ale teprve nadejdou. Tak doufejme, že během nich režisérka prokáže svůj talent. Původní slavnou předlohu napsal Washington Irving v roce 1820. Soustřeďuje se na pověrčivého Ichaboda Cranea, jenž se přistěhuje do vesnice Ospalá díra, kterou údajně terorizuje tajemný bezhlavý jezdec. Zatím však není vůbec známo, kdo všechno by se měl v připravovaném rebootu objevit.

Burtonův film však není jedinou adaptací známého příběhu, za zmínku stojí i Disneyho animované snímky ze 40. let jako The Adventures of Ichabod and Mr. Toad a Legenda z Ospalého údolí. Ve stejném roce, kdy vznikla Burtonova verze, tedy 1999, vznikl i televizní film Legenda Sleepy Hollow, ovšem ten se příliš vřelých hodnocení nedočkal. A určitě bychom měli zmínit i hraný seriál Ospalá díra z roku 2013, který vyprodukoval až čtyři řady. Jak si povede nadcházející verze od Lindsey Beer? To se necháme překvapit.

Zatím však není známo, kdy přesně bychom se filmu měli dočkat.