Street Fighter, veleúspěšná herní franšíza a jedna z vlajkových lodí společnosti Capcom, by se v budoucnu měla dočkat nové filmové adaptace. Na její výrobu mají kromě zmíněné japonské společnosti, které vděčíme i za vznik série Resident Evil, dohlížet také studia Legendary Pictures a Sony, jež se postará o distribuci. A nyní konečně známe i datum premiéry, které spadá na 20. 3. 2026, u nás to bude zřejmě klasicky o den dřív.

Jistě, film je tím pádem od nás ještě na míle vzdálený, ale i tak je oznámení premiéry dobrou zprávou, protože v poslední době to vypadalo, že je celý projekt na mrtvém bodě. O režii filmu se zcela původně měli postarat bratři Danny a Michael Philippou, kteří nám loni nadělili skvěle hodnocený horor Mluv se mnou (2023). Tento měsíc ale vyšlo najevo, že bratské duo film nakonec nenatočí. Jak jsme se na jaře dozvěděli, oba filmaři připravují další horůrek jménem Bring Her Back, který opět vznikne pod dohledem studia A24. 

Náhradu za oba bratry výše zmíněné společnosti zatím nenašly. Podle všeho by ale studia chtěla dát věci co nejdříve zase po pohybu, tudíž po novém režisérovi by se mělo momentálně aktivně pátrat.

O příběhu a obsazení zatím žádné informace nemáme, filmová adaptace nás ale se vší pravděpodobností zavede na světový šampionát v pouličních bojových umění, kde budou nejrůznější bojovníci rozdávat rány a z plna hrdla křičet: ,,Hadouken“!

Slavná franšíza z roku 1987 už navíc na světě několik filmových adaptací má, tou nejznámější je zřejmě snímek Street Fighter: Poslední boj (1994), ve kterém v hlavní roli zazářil Jean-Claude Van Damme. Ten se však dočkal poměrně dost bídného přijetí, tak snad to zde dopadne o něco lépe.