O novém díle legendární ságy Bláznivá střela, ve které se Leslie Nielson chopil role poručíka Franka Drebina, se mluví už mnoho let. Věci se ale daly pořádně do pohybu v roce 2021, kdy byl s novým filmem spojován Liam Neeson. A nyní konečně víme, kdy připravovaný snímek dorazí do kin.

Paramount uvede reboot Bláznivé střely 18. 7. 2025, přičemž v hlavní roli skutečně uvidíme Liama Neesona. O příběhu zatím stále nic nevíme, ale podle zvěstí z minulých let to vypadá, že Neeson zřejmě ztvární Drebinova syna. Je zde ale také možnost, že Neeson se stane poručíkovou novou inkarnací, to se holt necháme překvapit. 

O režii se postará Akiva Schaffer, který nám nadělil komedie Sousedská hlídka (2012) a Popstar: Vše pro slávu (2016). Je taktéž jedním ze členů populárního komediálního tria The Lonely Island, pro které natočil hned několik hudebních klipů. Podílel se také na tvorbě scénáře, na němž ještě pracovali Dan Gregor a Doug Mand (Rychlá rota).

I nadále platí, že jedním z hlavních producentů bude Seth MacFarlane, tvůrce a hvězda seriálu The Orville (2017). Tak uvidíme, zda si nová verze troufne i na nějaký ten provokativnější humor, který se nacházel i v původní trilogii. Ta mimo jiné skvěle parodovala všemožná klišé krimi žánru, přičemž za jejím vznikem stojí trio Jim Abrahams, David Zucker a jeho mladší bratr Jerry Zucker, které bylo nějakou dobu považováno za trojici králů filmových parodií. 

V posledních letech hrál Liam Neeson především v samých vážných akčních thrillerech, kde většinou ztvárňoval staré a s ničím se nepárající drsňáky. Tak uvidíme, nakolik mu sedne role v nové verzi jedné z nejslavnějších bláznivých komedií všech dob.