Na konci jara padla v Praze poslední klapka nadcházejícího upírského hororu Nosferatu, jenž by měl být novodobým zpracováním slavného německého filmu z roku 1922 od Friedricha Wilhelma Murnaua. A máme se skutečně na co těšit, protože o scénář a režii se postaral talentovaný Robert Eggers, který nám nadělil skvělé hrůzné snímky jako Čarodějnice (2015) a Maják (2019). Film se také může chlubit velice slušným hereckým obsazením, v něm se například nachází Lily-Rose Depp (Idol), která si zahraje Ellen Hutter.

A právě tu si můžeme prohlédnout na vůbec první fotce z filmu níže, kterou zveřejnil server Empire. Vydání první fotky tak může naznačovat, že první upoutávka by už mohla být za rohem. 

Robert Eggers pro server každopádně potvrdil, že se bude jednat o řádně děsivý gotický horor. Kromě zmíněné herečky se nám ve filmu představí také Bill Skarsgård jako hrabě Orlok, Ralph Ineson jako Wilhelm Sievers, Emma Corrin jako Anna Harding, Nicholas Hoult jako Thomas Hutter, Aaron Taylor-Johnson jako Friedrich Harding a Willem Dafoe jako profesor Albin Eberhart Von Franz, který je v podstatě jinou verzí Van Helsinga.

Těšit se tak můžeme na příběh o posedlosti mezi ustaranou mladou ženou v Německu 19. století a starověkým transylvánským upírem, který ji pronásleduje a přináší s sebou nevýslovnou hrůzu.

Friedrich Wilhelm Murnau se původně pokoušel získat práva k natočení adaptace románu Drákula od Brama Stokera, nicméně to se mu však nepodařilo. Proto se rozhodl, že onen slavný příběh natočí s jinými jmény postav. Místo hraběte Drákuly se tak diváci dočkali hraběte Orloka, kterého ztvárnil Max Schreck. Snímek se tak později stal slavnou filmovou klasikou, přičemž i mnozí dnešní diváci, kteří film neviděli, jsou obeznámeni s upírovým ikonickým vzhledem.

Kromě Kanady se nadcházející novodobá verze během jara natáčela i v ateliérech na pražském Barrandově, posléze i v různých částech Středočeského kraje, například v Rožmitále pod Třemšínem. Zajímavé je, že původní Nosferatu se z určité části natáčel v Československu, přesněji na slovenském Oravském zámku, který představoval Orlokův hrad.

Snímku bychom se měli dočkat někdy během příštího roku.