Pokud se vám nelíbilo nedávno uvedené Prokletí Salemu a toužíte po upírském hororu, který bude tentokrát opravdu děsivý, počkejte si na začátek nového roku. Tehdy totiž Robert Eggers, jeden z nejlepších současných hororových režisérů a učiněný mistr v tvoření náležitě působivé atmosféry, uvede svůj čtvrtý celovečerní snímek jménem Nosferatu.

Půjde o nové zpracování slavného německého filmu z roku 1922 od Friedricha Wilhelma Murnaua, které nám představí příběh o Drákulovi od Brama Stokera s jinými jmény předních postav. A nedávno vyšla další krátká upoutávka, kterou si můžete pustit níže.

Těšit se tak můžeme na temný příběh o posedlosti mezi trápenou mladou ženou Ellen Hutter (Lily-Rose Depp) a upírským hrabětem Orlokem (Bill Skarsgård), který se do Ellen zakoukal, čímž ovšem způsobí nevýslovnou hrůzu. Natáčelo se jak na pražském Barrandově, tak i třeba v Rožmitále pod Třemšínem.

Robert Eggers, který se postarali i o scénář, je režisérem hororů Čarodějnice (2015) a Maják (2019), jeho posledním filmem byl vikinský skvost Seveřan (2022).

Dále se nám ve filmu představí Nicholas Hoult jako Thomas Hutter, Aaron Taylor-Johnson jako Friedrich Harding, Ralph Ineson jako Wilhelm Sievers, Emma Corrin jako Anna Harding a Willem Dafoe jako profesor Albin Eberhart Von Franz.

V českých kinech od 2. 1. 2025.