V roce 1999 nám režisér Dean Parisot nadělil kultovní komedii Galaxy Quest, která si s láskou v srdci dělá srandu jak z různých sci-fi seriálů (především tedy Star Treku), tak i jejich fanoušků. Nemusíte však být odchovanec série o posádce lodi USS Enterprise, abyste si snímek náležitě užili. Film i tak skvěle funguje jako povedená, napínavá a chytře napsaná komedie, která se může chlubit nesmírně sympatickým obsazením (Tim Allen, Sigourney Weaver, Alan Rickman, Tony Shalhoub, Sam Rockwell) a mnoha cenami. A za sebe musím také říct, že jde i o film, kde český dabing překonává originál.

A pokud jste vždycky toužili po nějaké druhé náloži, tak pro vás máme dobrou zprávu. Server Deadline nedávno oznámil, že Paramount Television Studios dal zelenou novému seriálovému zpracování Galaxy Questu pro Paramount+, na nějž bude jako jeden z výkonných producentů dohlížet Mark Johnson a jeho studio Gran Via Productions. Johnson byl navíc jedním z producentů u původního filmu, tudíž se tím vrací do známých vod. 

Jelikož je celý projekt ve velice brzké fázi vývoje, chystaný seriál zatím nemá na palubě žádného scenáristu. Stejně tak je otázkou, kterým směrem se vlastně seriálový Galaxy Quest vydá. Bude chtít vrátit zpět starou partu? Nebo se snad dočkáme remaku se zcela jiným obsazením? To se holt necháme překvapit.

Nutno však připomenout, že výše zmíněné studio se už jednou pokusilo seriál Galaxy Quest odlepit od země. Bylo to v roce 2015, kdy byl plán takový, že seriál bude přímým pokračováním filmu, přičemž se do něho měli vrátit všichni hlavní herci. Pak ale přišel rok 2016, v němž na rakovinu zemřel Alan Rickaman, představitel Alexandera Danea alias doktora Lazara. Rázem tak šel celý plán do kytek a na seriál nakonec nedošlo. Nyní se k němu však Paramount vrací, tentokrát ale patrně s jinou vizí. Tak doufejme, že nám co nejdříve dá jasnou představu o tom, jakou vlastně bude mít podobu. 

V minulosti jsme se místo seriálu dočkali komiksových sequelů jako Galaxy Quest: Global Warning a Galaxy Quest: The Journey Continues. Zda se chystaná Paramount+ série rozhodne jeden z nich zadaptovat, je samozřejmě otázkou.