Od studia Searchlight Pictures, které nám nedávno nadělilo krátkou upoutávku na nový film režiséra Chudáčků, se ještě letos dočkáme snímku jménem Nightbitch, ve němž v hlavní roli uvidíme Amy Adams (Prokletá romance). Film už zná své oficiální datum premiéry, které spadá na 6. 12. 2024, u nás by to mohlo být tradičně o den dřív.

Snímek se zaměří na ambiciózní matku, která si od své umělecké kariéry dává na nějakou dobu pauzu, aby mohla zůstat doma se svým novorozeným synem, ovšem samotná zkušenost nebude úplně odpovídat její představám. O dva roky později vejde do koupelny, aby si od svého batolete trochu odpočinula, následně ale na svém zátylku objeví husté ochlupení. A když se podívá do zrcadla, začne jí připadat, že její zuby se zdají být o něco špičatějšími. Matka se tak začne obávat, že něco není v pořádku… 

Její manžel, který je kvůli práci pryč pět dní v týdnu, se však ze vzdáleného hotelového pokoje domnívá, že o nic nejde. Matčiny podivné příznaky proměny se však stále více zintenzivňují a její pokušení podlehnout novým psím impulsům roste. Posléze se snaží udržet svůj podivuhodný stav v tajnosti.

Při hledání léku v knihovně objeví tajemný akademický svazek jménem A Field Guide to Magical Women: A Mythical Ethnography, který se v podstatě stane její novou biblí. Následně se setká se skupinou matek zapojených do víceúrovňového marketingového plánu, které však nejsou tím, čím se na první pohled zdají.

Jednat by se mělo o hororovou satiru, která bude vycházet ze stejnojmenného románu z roku 2021 od americké autorky Rachel Yoder. 

O scénář a režii se postarala Marielle Heller, která natočila komedie Deník puberťačky (2015) a Můžete mi kdy odpustit? (2018), stejně tak i životopisné drama Výjimeční přátelé (2019).

Spolu s Amy Adams se ve filmu ještě objeví herci jako Scoot McNairy, Mary Holland, Kerry O'Malley a Ella Thomas. Prvního traileru bychom se mohli dočkat už za několik měsíců.